»Revyen er blevet min holdeplads
in

Hyldest til revyen

Der er stor opbakning fra revyskuespillerne til støtteforestillingen for Revymuseet. Forestillingen finder sted søndag 4. marts på Folketeatret.

 

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

 

Lisbet Dahl, Karsten Jansfort, Susanne Breuning, Bodil Jørgensen, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard er blot et lille udpluk af de skuespillere, der støtter med indslag til markeringen af Revymuseet, der fylder 25 år i år.

Henrik Krogsgaard er kapelmester og revyskuespiller Pernille Schrøder er vært. Alle medvirkende arbejder gratis og hele overskuddet går til Revymuseet.

»Kulturpengene er små, særligt til små steder som Revymuseet, men heldigvis er der stor opbakning fra revyskuespillerne,« forklarer vært og tovholder Pernille Schrøder.

Den 54-årige skuespiller har primært optrådt i revyer, bl.a. Rottefælden, Græsted Revyen og Cirkusrevyen samt Nykøbing F. Revyen, hvor hun igen kan opleves til sommer.

»Jeg har også lavet musicals, men jeg kan godt lide revyen. Her kan skuespillerne være med til at bestemme, revyerne farves også af de medvirkende. Vi kan give de enkelte numre et særpræg, og det kan jeg godt lide,« forklarer Pernille Schrøder til Lokalavisen.

 

Samfundssatire

Revy-genren er speciel og har stor forankring i det danske sommerland.

»Revy er samfundssatirisk. Den tager pulsen på samfundet, lige her og nu.

I revyen kan publikum sidde og grine af sig selv, for revyen tager pulsen på tendenserne i samfundet,« forklarer revyskuespilleren og nævner et par mulige emner til sommerens revyer, bl.a. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og Me Too, der startede i filmbranchen.

Men i første omgang gælder det et potpourri af revynumre søndag.

»Jeg har ringet rundt til kolleger, og mange er jo gode kammerater også, og der er stor opbakning til at støtte Revymuseet, der har eksisteret i 25 år,« fortæller skuespilleren, der håber at samle 65.000-70.000 kroner sammen til museet.

På Revymuseet kan du opleve danmarkshistorien med satirikernes og komikernes briller. Her vises fotos, kostumer, filmklip, tekster og numre, der guider publikum gennem 150 års underholdningsteater fra Liva Weel, Dirch Passer og Kjeld Petersen til Osvald Helmuth. På søndag er det nutidens revystjerner, der giver den fuld skrue på Folketeatret med deres bedste – og mest kendte – numre.

»Det er altid dejligt med opbakning fra branchen.

Vi trænger til bedre lys- og lydudstyr, så støtteforestillingen er en stor hjælp, for der kan ikke hives ekstra penge ud af den daglige drift,« siger Rikke Rottensten, leder af Revymuseet.

Revymuseet 25 år
Støtteforestillingen finder sted søndag 4. marts kl. 16 på Folketeatret.
Henrik Krogsgaard er kapelmester og Pernille Schrøder er vært.
Billetter via: billetten.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Det smukkeste show fra naturens hånd

En sidste sang for Lis