in

Nyt stort byggeri ved Bispebjerg Station

BYGGERI. Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget vil have almene boliger, når der skal bygges nyt ved Bispebjerg Station. Deres forvaltning havde ellers anbefalet det modsatte.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

Flere kommer til: Det halvgolde område, der ligger mellem togbanen ved Bispebjerg Station og Lygten, skal nu have nyt liv.

Arkitekterne Arkitema Architects har tegnet 16.600 kvadratmeter familieboliger, 5.500 kvadratmeter ungdomsboliger og 2.300 kvadratmeter erhverv.

Sidstnævnte skal primært ligge i stueetagen ud mod Tagensvej.

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har allerede taget stilling til en såkaldt startredegørelse for byggeriet. Den fastlægger nogle af rammerne for, hvad og hvordan der må bygges på området.

I startredegørelsen havde forvaltningen anbefalet, at politikerne ikke gjorde krav på at få 25 procent alment byggeri, som de ellers har mulighed for, når der skal bygges nyt i kommunen.

»Når forvaltningen vurderer den enkelte sag, kigges der på andelen af almene boliger i det pågældende område og på, om det er et socialt udsat område. I dette tilfælde er området både kendetegnet ved en relativ høj andel almene boliger og en stor andel af mindre boliger, ligesom det er en del af et udsat byområde. Derfor har forvaltningen i tråd med den hidtidige praksis og kommuneplanens retningslinjer ikke foreslået, at der stilles krav om almene boliger,« skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en mail til Erhverv København.

Et flertal i udvalget var dog uenige med forvaltningen i den vurdering.

Derfor besluttede de, at startredegørelsen i stedet skal indeholde et krav til bygherren om, at der skal bygges 25 procent alment. Det skal ifølge udvalget være i form af ungdoms- eller seniorboliger.

Bag forslaget stod Enhedslisten, SF, Alternativet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

På den anden side af bordet sad Konservative, Liberal Alliance og Socialdemokratiet.

»Vi mener, at der skal bygges masser af almene boliger i København, men det skal være de rigtige steder. Vi skal ikke bare bygge i blinde, for så får vi ikke den sammenhængskraft i byen, vi gerne vil have. Derfor skal kommende almene boliger placeres i områder, for eksempel i Nordhavn, hvor markedet presser grundpriserne i vejret, og hvor der derfor kommer til at bo mange ressourcestærke mennesker,« siger Niels E. Bjerrum (S) til Politiken.

Borgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø) mener omvendt ikke, at almene boliger er lig med udsatte borgere, og derfor ser hun intet problem i, at boligerne bliver opført i et område, der i forvejen er præget af almene boliger.

Grundene ved Bispebjerg Station er i dag ejet af Bispebjerg Kollegiet og DSB Ejendomme, og i øjeblikket ligger der to blokke med studieboliger.

De skal nu suppleres af et punkthus på 13 etager (op til 40 meter højt) ved Tagensvej samt bebyggelser i 3 – 9 etager (op til 29 meter højt).

Efter sommerferien kommer der er et forslag til en lokalplan, og mellem oktober og december skal planerne i offentlig høring.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Story MakerGallery MakerContent AuthorList MakerQuiz MakerEmoji Champ

Ti år med børnemøder i biffen

Fodboldhistorie i FB