12 skæve boliger flyttes til Oliefabriksvej 2
in

Skæve boliger skal flytte

SOCIALE BOLIGER. DSB skal bruge sin grund på Vermlandsgade 33 til andre formål, så de 12 skæve boliger på adressen til hjemløse og socialt udsatte nedlægges i 2019, og 12 nye bygges på Oliefabriksvej 2.

Af Hanne Bjørton
hab@minby.dk

SUNDBY: De 12 blå, skæve boliger for hjemløse og social udsatte, som i dag ligger i Vermlandsgade, skal i 2019 nedlægges og erstattes af 12 nye boliger på Oliefabriksvej 2, lige på grænsen til Tårnby Kommune. Det har Københavns Borgerrepræsentation besluttet.

I 2001 blev grunden i Vermlandsgade lejet til formålet i en 15-årig periode af DSB, men siden har DSB varslet, at virksomheden skal bruge grunden til andre formål.
Allerede i 2016 bevilgede Københavns Kommune 5,4 mio. kroner til at flytte de 12 boliger, som det almene boligselskab 3B står for, til Oliefabriksvej 2.

Men fordi det ikke er rentabelt at flytte de eksisterende boliger fysisk, så opfører 3B i stedet 12 nye boliger på grunden Oliefabriksvej 2, som Københavns Kommune stiller til rådighed i 32 år vederlagsfrit.

Social vicevært

Skæve boliger opføres til hjemløse og særligt udsatte borgere, som har svært ved at indpasse sig eller ikke magter at bo i et traditionelt bomiljø.
Lige som i Vermlandsgade tilknyttes der en social vicevært til de nye boliger på Oliefabriksvej. Viceværten finansieres af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen de første tre år.
Huslejen holdes på et niveau, som en kontanthjælpsmodtager kan betale, og det vil sige maksimalt 3.300 kroner om måneden ekskl. forbrug.

Socialforvaltningen i Københavns Kommune har 100 procent anvisningsret til boligerne og indgår også i processen om den endelige udformning af boligerne.

Hvad synes du om artiklen?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Ludermanifestet. En aften med foredrag og twerk

Ingen løfter om politi på Kamillevej