Charlotte Munck
in

Revolutionér verden ¿ vend den på vrangen

TEATER. Lørdag har Husets Teater premiere på forestilling skrevet af en ung britisk dramatiker. Se bl.a. Jens Albinus, Marina Bouras og Charlotte Munck

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

FORESTILLING: Ord bliver drejet til handlinger, og sproget stilles til ansvar for, hvad det siger i ’Revolt. She Said. Revolt Again’, der har premiere på Husets Teater på lørdag.

Det er et nyskrevet stykke dramatik af den unge britiske dramatiker Alice Birch, der samler sproget til et oprør mod sig selv og lader det åbne ild mod konventionerne om køn, arbejde, moderskab, aldring og kærlighed.

»Forestillingen er et teatralsk angreb på det sprog, der i århundreder har forstærket undertrykkelse af kvinder og en eksplosiv udforskning af, hvad det at være kvinde betyder i det 21. århundrede,« hedder det om forestillingen, der vender situationer om hverdagens sprog på vrangen; ’dirty talk’ bliver strippet ned, et frieri giver bagslag, og nøgenhed bliver foldet ud lige midt i supermarkedets mejeriafdeling.

Vigtigt kulturskifte

»Vi befinder vi os lige nu midt i et vigtigt og nødvendigt kulturskifte mellem kønnene og alle er enige om at noget må bevæge sig, men ingen ved præcis, hvor det er vi skal hen. ’Revolt. She Said. Revolt Again’ afslører på en måde, hvad det er vi gerne vil væk fra, uden at komme med et entydigt bud på, hvor det er vi skal hen,« siger den ene af forestillingens tovholdere, Jens Albinus, i en pressemeddelelse.

»Alice Birch peger på de sproglige konstruktioner som vi benytter os af. Hun viser hvordan vi opretholder et bestemt hierarki ved hjælp af de konstruktioner. Vi er nødt til at starte forfra.« fortæller Marina Bouras, der er forestillingens anden tovholder. »Det opbrud vi befinder os i giver mulighed for at vi kan kaste et nyt blik på velkendte mønstre og ændre dem,« siger Marina Bouras.

De er begge på scenen sammen med Charlotte Munck, Stine Gyldenkerne og Alvin Olid Bursøe. Musikeren Hannah Schneider har komponeret musik som matcher tekstens særlige fremmedartede univers. Hannah Schneider er i teatersammenhæng bedst kendt for sit meget roste arbejde med Melodien der blev væk på Nørrebros Teater.

Forestillingen har premiere på lørdag og kan ses til 24. marts. Billetter på husetsteater.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Hurtig handel: Gode råd til et hurtigere boligsalg

Havnerundfart med sanseligt hørespil