Siden beslutningen i Borgerrepræsentationen 15. december om at nedrive Slagtergårdene til fordel for boligbyggeri har nye kræfter forsøgt at redde de gamle bevaringsværdige huse. Foto: Dan Møller
in

Korstog over Slagtergårdene

DEMONSTRATION. Hundredevis af børn og voksne gik lørdag formiddag dødsmarch for Slagtergårdene, der skal rives ned. Et endeligt forsøg på at få politikerne til at omgøre sagen.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

ENGHAVEVEJ: Røde gravlys og bundter af farverige blomster lå lit de parade på Enghavevej foran Slagtergårdene. Et symbol på død, der var en direkte henvisning til beslutningen om, at Slagtergårdene skal nedrives og at der med bliver sat punktum for et stykke historie.

Demonstrationen begyndte foran Kristkirken på Enghave Plads, hvor der var klokkespil og rustvogn med kiste, hvor der stod Slagtergårdene på siden.

Demonstrationen var arrangeret af blandt andre Peter Omdal, der som tidligere beskrevet i Vesterbro Bladet har arrangeret borgermøder og aktionsgrupper til fordel for Slagtergårdene.

»Det svarer jo til at man river hele Nyhavn ned,« sagde han til avisen.

Peter Omdal har senere hen fået opbakning af yngre københavnere, blandt andre Rikke Rohr, der også var aktiv i demonstrationen.

Optoget begyndte klokken 10.30, gik ad Enghavevej, hvor folk slog ring om Slagtergårdene.

Efterfølgende var der gravkaffe på Klubben.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Forsinket lyskryds er på vej

København delte med Odense