PR-foto
in

Lyden er ladet med Niels W. Gade i Frederiksholms Kirke

KONCERT. En af nordens største komponister er på den musikalske menu, når klavertrioen Trio d¿or gæster Frederiksholms Kirke på lørdag 24. februar. Her fylder de kirkerummet med tonerne fra Niels W. Gades klavertrio Op. 42.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

EN, TO, TRIO: Det er svært at tale om 1800-tallets musikalske København uden på et tidspunkt at nævne navnet Niels W. Gade. Som en af de ledende skikkelser i hovedstadens musikmiljø spillede Niels W. Gade nemlig en helt særlig rolle for musiklivet ikke bare i Danmark, men i Norden.

Den kendte danske komponist kommer også til at spille hovedrollen, når klavertrioen Trio d’or gæster Frederiksholms Kirke på Louis Pios Gade 10B lørdag 24. februar fra klokken 15.00.

Niels W. Gades klavertrio Op. 42 bliver hovedværket i kirkekoncerten, der dog også lader tangenterne løbe henover musik af Gades nære ven og kollega Robert Schumann, samt Edvard Griegs klavertrio kaldet ’Andante con moto’.

En ung klavertrio

Trio d’or er en ung klavertrio, der blev dannet i København i 2014. Trioen består af Daniel Lyngstad (violin), Theodor Lyngstad (cello), og Cæcilie Tagmose (klaver). Brødrene Lyngstad har spillet sammen, siden de begyndte at spille på kulturskolen i Trondheim og har dyrket kammermusikken igennem hele deres musikalske uddannelse og karriere.

Daniel og Theodor har siden 2014 spillet sammen med den danske klaversolist og kammermusiker Cæcilie Tagmose. Trioen har haft regelmæssig undervisning hos professor Tim Frederiksen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Med koncerten i Frederiksholm Kirke ønsker Trio d’or at belyse Gades specielle betydning igennem musikkens smukke og vitale kvaliteter.

Det er ganske gratis at lytte med til koncerten, man dukker bare op.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Musikken tjekker ind på Hotel Cecil

Høringssvar: Det er uacceptable forringelser