FOTO: MIchael Paldan
in

Afsked. Københavnerne sagde farvel til prins Henrik

RESPEKT: Bidende kulde og rimfrost på næsen forhindrede ikke københavnerne til at stå i timelang kø for at sige det sidste farvel til prins Henrik, der i tre dage lå castrum doloris i Christiansborg Slotskirke, så danskerne kunne vise prinsen den sidste ære. Og det var en mulighed der blev flittigt udnyttet. Om søndagen gik køen hele vejen fra slotskirken ad Vindebrogade, Frederiksholms Kanal og ind på Ridebanen. I kirken var der sagte musik og mulighed for at sige farvel til prinsen.

Prins Henrik døde 13. februar klokken 23.18 omgivet af dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim på Fredensborg Slot, hvor han ønskede at tilbringe sine sidste timer.

Tirsdag 20. februar blev prinsen bisat fra Christiansborg Slotskirke, hvor tidligere biskop og kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen prædikede og forestod bisættelsen.

Udenfor ventede københavnerne i stilhed, indtil kisten blev båret ud af Livgarden. Da bisættelsen var overstået ringede alle klokkerne i landets folkekirker. Prins Henrik blev efter eget ønske brændes og asken skal deles og strøs ud over havet samt nedsættes i haven på Fredensborg Slot. Prins Henrik blev 83 år. abe

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Jytte Abildstrøm gæster Guldminen

Lejlighedsejerne luner sig