Køkkenleder Elna Hjorth fulgte med fra Pile Allé
in

Omsorg og kultur

OK – Den Gule Villa er så småt ved at finde fodfæste på Dirch Passers Allé, men det har ikke været en nem start i huset.

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

 

Da OK-Fonden valgte at sælge huset på hjørnet af Frederiksberg Allé og Pile Allé sidste år, blev OK Klubben hjemløse.

Efter 47 år samme sted, var det en svær flytning, men nu er klubben så småt ved at komme på plads i Den Gule Villa på Finsensvej.

»Ringen er sluttet, for OK Klubben startede i 1967 på Finsensvej, og nu er vi tilbage i samme kvarter,« siger Flemming Brank, formand og daglig leder af OK-Kram Frederiksberg, der med flytningen har skriftet navn til OK – Den Gule Villa.

Der er indrettet en hyggelig café, hvor der serveres varm mad alle hverdage. Der er også plads til en række aktiviteter, da Lokalavisen kigger forbi mandag formiddag er der fællessang og hygge. Vi hører et par strofer fra ‘Spurven sidder stum bag kvist’ og musiker Jeannet Ulrikkeholm akkompagnerer.

Selv om der er hygge og stemning, erkender Flemming Brank, at det er svært at flytte 47 års liv og aktiviteter til et nyt hus.

»Der har været mange udfordringer, også praktiske. 100 flyttekasser og en køledisk, der ikke kunne komme ind ad døren, fordi der var taget forkert mål. Køkkenet var ikke klar, da vi åbnede dørene. Der var ingen it og telefoner, så det første par uger kaldte jeg stedet for Den Gale Villa.

De fleste medlemmer har været meget tålmodige,« siger Flemming Brank og pointerer, at han også godt ved, at klubben mister medlemmer ved sådan en stor flytning. Der er 1.200 medlemmer, og Flemming Brank regner med, at godt 300 falder fra. Til gengæld ser han frem til at byde nye velkomne fra Flintholmkvarteret.

 

Plads til alle

»Den Gule Villa er et kulturhus for de modne voksne. OK er lig med omsorg og kultur. Det skal huset fyldes med, og her er plads til alle.

Stedet bliver et miks af gamle minder og nye tiltag, og det har vist sig, at det er en fordel med et lille hus på to etager. Vi kan lave flere ting ad gangen,« siger formanden, der også lige kigger ud i køkkenet.

Her er køkkenleder Elna Hjorth i gang med dagens ret, en duft af simremad breder sig i køkkenet, og Flemming Brank siger:

»Medlemmerne spurgte ikke, om formanden fulgte med. Det vigtigste var, at Elna blev i køkkenet, og sådan blev det heldigvis.«

»Når jeg serverer stegt flæsk, forloren hare og benløse fugle, er der fuldt hus.

Her er småt, men det skal nok blive godt. Alt er vane både for brugerne, de frivillige og de ansatte. Medlemmerne skal lige vænne sig til huset, men når de først kommer ind, bliver de hængende,« siger køkkenlederen.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Et kor for folket

Upopulært klubbyggeri kommer nu i høring