Foto: Michael Paldan
in

Byen er for stor til at blive styret fra Rådhuset

BYENS BINDELED. Det lokale demokratis vogter og bindeledet mellem borgerne og Købehavns Rådhus. Det er nogle af Valby Lokaludvalgs fremmeste opgaver, og nogle af grundene til, at formand Michael Fjeldsøe gerne tager fire år mere.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

DET LOKALE VALG: På mandag 19. februar udløber fristen for, at foreninger i Valby kan melde ind, at de ønsker at stille op til lokaludvalget, og den nuværende formand Michael Fjeldsøe håber, at flere endnu vil være med i det lokale arbejde. Et arbejde, han selv har knoklet for gennem snart tre perioder:

»Når jeg er med i lokaludvalget, er det fordi, jeg synes, det er mere interessant at lave politik på det lokale plan, hvor man forsøger at finde løsninger og få noget indflydelse på udviklingen i bydelen. Frem for den mere ideologiske politik, der foregår på rådhuset,« fortæller lokaludvalgsformanden og fortsætter:

»Jeg synes også, det giver mening at se, at der er ting, der lykkes. Det er selvfølgelig ikke alt,vi ønsker os, der bliver til virkelighed, men jeg synes, der er mange ting, der lykkes, og der er mange ting, der bliver bedre, fordi vi er med. Jeg oplever, at vi bliver taget alvorligt på rådhuset, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at de altid er enige med os.«

Michael Fjeldsøe er udpeget af SF til være partiets repræsentant i Valby Lokaludvalg, hvor han de sidste fire år har været formand. En tjans, han gerne fortsætter med, hvis han bliver genvalgt ved valget 5. marts.

Kampen for cykelbroen

Det er da også med tilfredshed, at Michael Fjeldsøe kan se tilbage på det arbejde Valby Lokaludvalg har opnået gennem et godt samarbejde:

»En af de ting, jeg er meget tilfreds med, er, at der kommer en cykelbro over Folehaven. Den udsprang af en idé, der kom, da vi på et tidspunkt holdt møde om Ringstedbanen og stod og kiggede på, at der skulle flyttes store mængder jord. Her havde vi også set, hvordan børnene skulle krydse en fodgængerovergang henover motorvejen, og så fik jeg den idé, at hvis nu man brugte den opgravede jord rigtigt, ville det ikke koste særlig meget at bygge en bro over Folehaven,« siger Michael Fjeldsøe.

Først blev idéen mødt med skepsis, siden vandt den gehør, og så kom pengene i et budget for en fem-seks år siden. Glæden varede dog ikke ved. For knap to år siden, beslutted politikerne pludselig, at der alligevel ikke var penge til en bro:

»Det ville vi ikke acceptere i lokaludvalget, så vi fik foretræde for Teknik- og Miljøudvalget. Samtidig fik vi TV 2 Lorry til at filme børnene, der skulle gå over motorvejen, og det kørte i båndsløjfe hele dagen. Pludselig kunne politikerne alligevel godt finde nogle ubrugte midler til at bygge cykelbro for,« fortæller Michael Fjeldsøe.

Det lokale bindeled

Listen over ting værd at nævne er lang, og mange opgaver venter allerede på, at det nye lokaludvalg bliver sammensat:

»Hovedprojektet i vores bydelsplan er jo Toftegårds Plads, hvor vi gerne vil have bygget et bibliotek. Tanken er, at det skal være første etape i at få omdannet pladsen til et sted, der er rart at være. Toftegårds Plads bliver i den grad et projekt, det næste lokaludvalg kommer til at arbejde videre med. Vi er jo i meget høj grad en sparringspartner for kommunen, når lokale sager skal udvikles,« siger Michael Fjeldsøe og slutter:

»En de vigtigste opgaver for et lokaludvalg er jo netop at være bindeled mellem Københavns Rådhus og borgerne i Valby. Det er ikke bare noget, vi siger, det er noget, vi er. København er for stor til at blive styre for rådhuset alene.«

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

|

Kreativ park eller billige boliger?

Ulovlig parkering skal standses