Christianshavns Skole har i mange år haft pladsproblemer
in

Ulovlig parkering skal standses

FJERDE GANG. Trods trusler om hjullåse og bøder er der stadig ulovligt parkerede biler ved Amaliehaven. Slots- og Kulturstyrelsen mangler afklaring på de juridiske muligheder, men lover handling. Kommunen vil bidrage med p-vagter.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

FRIT LEJDE: Det har været det samme syn i årevis. Parkede biler på kajen ved Amaliehaven. Det er ulovligt, men selvom en af City Avisens læsere adskillige gange gennem flere år har dokumenteret problemerne fortsætter det.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der har ansvaret for at drive Amaliehaven, men de har endnu ikke kunne løse problemet.

»Vi har vagter, der runderer på området. Og de sætter sedler i ruden, hvor der står, at man ikke må parkere på området. Vi må ikke uddele bøder, og desværre er der begrænset respekt for sådan en seddel i ruden,« siger Slotshavechef Niels Mellergaard.

Klager i årevis

Allan Lindegaard henvendte sig første gang til City Avisen med problematikken for to år siden. Og han er rent ud sagt irriteret over, at lovløsheden fortsat hersker på kajen.

»Det er jo ikke en parkeringsplads. Der er tydeligt skiltet, at det er privat område, og ulovlig parkering vil blive meldt til politiet. Der holder op til 10 biler parkeret en almindelig formiddag. Det hører ingen steder hjemme,« siger han.

Løbet mod en mur igen

Amaliehaven er en gave fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål og ejes af Københavns Kommune og Staten i fællesskab. Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der står for vedligehold.

Her fortæller Slotshavechef Niels Mellergaard, at man i årene faktisk har taget henvendelsen seriøst, men er løbet mod en mur, hver gang, man har forsøgt at løse det.

»Vi har gentagne gange mødt nye udfordringer, når vi har forsøgt os med forskellige løsninger. Det er ikke for at negligere problemet, men vi har mange opgaver, vi bliver nødt til at prioritere. Det betyder ikke, at der ikke skal findes en god løsning på problemet, for det skal der naturligvis,« siger han til City Avisen.

Hjullåse på lager i et år

Første gang Allan Lindegaard henvendte sig, bebudede styrelsen, at de ville sætte et privat parkeringsselskab på sagen. Men det kunne ikke lade sig gøre, da der ikke er parkeringspladser på kajen. I stedet meldte de nogle af de parkerede biler til politiet, men desværre uden mærkbar effekt.

Det næste skridt blev derfor indkøbet af hjullåse, og tanken var, at låse bilerne fast og afkræve omkring 5.000 kroner fra bilisterne, så de selv betalte for at få fjernet bilerne fra kajen.

Hjullåsene har siden foråret 2017 ligget klar hos Slots- og Kulturstyrelsen, men her er de endnu ikke taget i brug. Slotshavechefen, der nu har overtaget sagen om de ulovligt parkerede biler, forventer at der sker et skred i sagen snarest.

»Det har desværre trukket ud med at få svar på, om vi må sætte hjullåse på ulovligt parkerede biler. Det er ikke noget, vi som offentlig myndighed uden videre kan begynde at gøre brug af. Vi bliver nødt til at vide, hvad vi har lov til,« siger han og fortsætter:

»Jeg har nu overtaget sagen, og hvis vi ikke kan få et klart svar på, hvad vi har af muligheder, så må vi søge rådgivning hos kammeradvokaten,« siger han.

En decideret afspæring af området kan ikke komme i spil, da der skal være adgang til havneområdet for at servicere skibstrafikken, og fordi havnen også bruger området.

Kommunen vil give bøder

I Københavns Kommune har man ikke været opmærksomme på problematikken, men vil gerne hjælpe med at løse udfordringerne.

»Vi mener, at det er et fælles ansvar at reagere på, at der åbenbart jævnligt er bilister, som overtræder færdselsloven og parkerer ulovligt på stedet. Grundejerne på de tilstødende arealer bør sørge for, at de fysiske afspærringer bliver opretholdt, så bilister ikke kan køre igennem, og vi i kommunen skal sørge for, at der er p-kontrol, så bilisterne får en afgift,« siger centerchef Jes Øksnebjerg i en mail til City Avisen.

Han anbefaler, at man som borger tipper kommunen, så de ved, hvor de skal sætte ind.

»Vi vil meget gerne have, at folk bruger ’giv et praj-appen’ til at tippe os, når de ser nogen parkere ulovligt. Prajet bliver sendt direkte videre til vores døgnbemande vagtcentral, som så kan prioritere at sende p-vagter derud, så vidt det er muligt den pågældende dag,« siger han.

Du kan downloade appen til din smartphone eller give et praj direkte via kommunens hjemmeside til formålet:

givetpraj.kk.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Byen er for stor til at blive styret fra Rådhuset

Skøjteløb på den store klinge