Rikke Rohr (med rød hue) er en af de frivillige i kampen for at redde Slagtergårdene. Hun mener
in

‘Det her må aldrig ske igen’

SLAGTERGÅRDENE. Lørdag formiddag er der demonstration og gravoptog for Slagtergårdene. For 33-årige Rikke Rohr er det vigtigt at markere overfor politikerne, at de har givet dødsstødet.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

ENGHAVEVEJ: Det er et stykke kulturhistoire, der bliver slået ihjel.

Sdan lyder det fra 33-årige Rike Rohr. Hun er arkitekt og bor i et selvbyget hus i Sydhavnen. Nu er hun gået ind i kampen for Slagtergårdene, som politikerne har besluttet skal rives ned.

Men ligesom Peter Omdal og andre aktører, som vi skrev om i sidste uge, giver Rikke Rohr ikke op så let.

Arrogante politikere

»Vi er en række yngre folk, der er gået ind i sagen, fordi de mener, at de er vigtigt med nye kræfter. Det er arrogant af politikerne at lade vores kulturhistorie rive ned, og jeg forstår ikke, hvorfor de ikke har lyttet til borgerne og undersøgt mulighederne for at lade de gamle bevaringsværdige huse bestå,« siger Rikke Rohr.

Men helt ærligt – er det ikke lidt socialromantisk at ville bevare nogle faldefærdige bygninger.

»Jo, det kan man sige. Og derfor burde husene være vedligeholdt. Igennem tyve år har de stået og faldet hen uden at der er nogen, der har gjort noget. Man kunne have søgt fonde om at bevare dem,« siger Rikke Rohr.

Hun er klar over, at løbet nok er kørt efter beslutningen i Borgerrepræsentation der giver tilladelse til at rive gårdene ned og lade nye højhuse opføre.

Men hun er gået ind i sagen for dels forsøge at standse nedrivningen samt signalere, at det ikke må ske igen.

Karens Minde om igen

»Da kulturhuset Karens Minde i Sydhavnen var truet til nedrivning, gik lokale borgere ind i sagen og lavede folkekøkken i huset, og det endte faktisk med, at huset blev bevaret. Nu er det et hjerte i Sydhavnen og forener både det gamle og nye Sydhavnen, og det kunne Slagtergårdene også være. Det er hele Danmarks kulturhistorie – ikke kun Vesterbros,« siger Rikke Rohr.

Hun er medarrangør af den demonstration, der finder sted på lørdag klokken 10.30 fra Kristkirken. Bevæbnet med gravblomster og gravlys vil hun og andre borgere gå forrest i optog mod Slagtergårdene, hvor de vil danne krans om Slagtergårdene og derefter holde gravkaffe på Klubben.

»Det er vigtigt for os at signalere, at Slagtergårdene dør -et stykke historie forsvinder, og det kan politikerne ikke være bekendt. Jeg håber, at de vil se på sagen igen, for vi giver ikke op, og det her må ikke gentage sig noget sted,« siger Rikke Rohr.

Demonstrationen finder sted lørdag 17. februar klokken 10.30 fra Kristkirken. Alle kan være med – man skal have blomster og gravlys med.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Folkemøde forlader Frederiksberg

Udvalgsformand overvejer at inddrage kulturministeren