PR-foto: Gudmund Thai
in

Preben Kristensen fejrer 40 års jubilæum på Hippodromen

JUBILÆUM. 40 år i branchen. Alligevel lidt af en bedrift. Skuespiller Preben Kristensen bliver fejret på Folketeatret som en anonym medarbejder suffløren.

Af ANJA BERTH

abe@minby.dk

FOLKETEATRET: Preben Kristensen fejrer sit 40-års jubilæum som skuespiller i rollen som en af teatrets anonyme medarbejdere suffløren i forestillingen Suffløren, der spiller på Folketeatret fra 15. februar.

Preben Kristensen har igennem de sidste 40 år beriget dansk underholdning i en lang række genrer.

Han er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, hvorfra han fik afgang i 1978. Samme år mødte han Thomas Eje og Anders Bircow og dannede Linie 3, der bragede igennem i 1979. I Linie 3-regi er han især kendt og elsket for sin parodi af Dronning Margrethe. Preben Kristensen fik sit store gennembrud som karakterskuespiller på Rialto Teatret i 1983 med forestillingen Det var en lørdag aften. Siden har han arbejdet freelance på forskellige teatre i København med roller fra det dramatiske teater over musical til lystspil og revy. Han har spillet hovedroller i flere musicals, bl.a. West Side Story, La Cage aux Folles, The Phantom of the Opera, Beauty and the Beast og The Producers. På tv har Preben Kristensen blandt andet medvirket i Bryggeren, Charlot og Charlotte, Forbrydelsen 2 og Borgen 3. Han har desuden lagt tale- og sangstemme til en lang række tegnefilm. Preben Kristensen ver ridder af Dannebrog og har modtaget adskillige hæderspriser, blandt andet modtog han Teaterpokalen i 1992 og Bikubens Hæderspris i 2005.

Søren gør ham tryg

Privat er Preben Kristensen gift med frisør Søren Hedegaard. De blev gift i 2005 efter at have dannet par i tyve år. Preben Kristensen har til Alt for Damerne udtalt, at de er gode til at gøre hinanden trygge.

»Det bedste ved Søren er, at han er så utrolig kærlig. Han får mig til at føle mig tryg. Han er sjov, og så er han utrolig kreativ og har fantastisk god smag. Han er også rigtig god til at give mig et spark, når jeg holder lidt for meget fast i det sikre,« siger Preben Kristensen til Alt for Damerne.

Suffløren må selv

I forestillingen Suffløren er hanv sortklædt placeret i et hjørne eller en lille sort kasse. Denne aften dukker skuespillerne ikke op, og suffløren må selv indtage scenen. Først tøvende, siden med en selvfølgelighed, der afslører et næsten virtuost kendskab til de store klassiske tekster.

Suffløren sættes i scene af Jacob Schjødt, og scenografien er af Søren Glad.

Premiere 15. februar på Hippodromen.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Udvalgsformand overvejer at inddrage kulturministeren

Kirken hjælper med at sikre den sikre skolevej