Vinterferien på Planetariet byder på masser af astronomiske oplevelser. Pr-foto: Mette Ljunggren
in

Ud i rummet og ind i kroppen

MELLEM HIMMEL OG JORD. Masser af muligheder for at blive klogere og blive underholdt på samme tid på Tycho Brahe Planetarium, hvor du kan se både sorte huller og stjernetåger.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

VINTERFERIE: Er det længe siden, du sidst har tjekket op på alt mellem himmel og jord? Så kan du kigge forbi Tycho Brahe Planetarium i vinterferien. Her har man sammensat et program, der er spækket med himmelske oplevelser for både børn, unge og voksne.

Planetariets nye udstilling ’Made In Space’ stiller skarpt på, hvordan menneskets skabelse kobles til universet, og den tager publikum med på en rejse, der fører både ud i rummet og ind i kroppen. For kroppens byggesten – atomerne – kommer fra universet, og ’Made In Space’ giver et indblik i, hvordan DNA og livsvigtige grundstoffer kan spores tilbage til sorte huller, stjerneeksplosioner og selveste Big Bang.

Brahes jordiske rester

Planetariet viser derudover for første gang nogensinde de jordiske rester fra Tycho Brahe. Med en ny udstilling fortælles historien om Tycho Brahe, som var Danmarks berømte astronom og som har givet navn til planetariet. Han fik øen Hven foræret af Frederik 2., opdagede en supernova og døde en mystisk død i Prag i 1601.

Lav din egen stjernetåge

Derudover kan du i vinterferien lave din egen stjernetåge i SpaceLab. Når gas og støv falder sammen, bliver det til tætte kugler, der udvikler sig til stjerner og planeter. Planetariet laver sin helt egen stjernetåge, og du kan være med.

Vinterferie på planetariet. Tycho Brahe Planetarium, Gammel Kongevej 10. Se hele programmet på tycho.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Sushiruller og koreansk lækkerhed

Frederiksberg-trio cyklede i seks dage