Fra forestillingen »Vil en kummefryser være noget for mig?«. Om kvinders drømme og hverdag i 1970 med tekster fra Alt for damerne. Billet kan købes i Cafe Oasen eller via Flittige Hænders hjemmeside fhiv.dk. Pressefoto
in

»Vil en kummefryser være noget for mig?«

danmarkshistorie: Vil en kummefryser være noget for mig – eller skal jeg hellere lade mig skille.

Det er den beskedne titel på den kabaretforestilling, som Flittige hænder i Vanløse har inviteret til bydelen.

»Anledningen er, at Flittige hænder i marts kan fejre sin 15 års fødselsdag og kabareten vises som en del af fødselsdagsfestlighederne som en gave til vores medlemmer, men er i øvrigt åben for alle med billet,« oplyser formanden Jeanette Hundahl.

Kabaretforestillingen er produceret af Himmerlands Teater og det vil være første gang, den præsenteres i Københavnsområdet. Det sker lørdag 10. marts kl. 14.30 i Café Oasen. Vanløse Kulturstation.

Forestillingen tager publikum med tilbage til året 1970 i en brydningstid for den danske husmor.

Som noget helt unikt i et teaterstykke er det tidens egen stemme, vi hører. Alle tekster er taget direkte fra ugebladet ALT for damerne, mens musikken er nogle af tidens sange og tidens melodier fra blandt andet Lise Reinaus repertoire og Dansktoppen.

Med 1960’ernes stigende velstand flyttede mange familier ud til et nybygget parcelhus i forstaden, hvor drømmen om det gode liv skulle leves ud. Hvad lavede kvinderne egentlig, når manden og børnene så var taget afsted om morgenen? Hvad tænkte de på, når de gik alene derhjemme i de pæne stuer? De havde måske nok fået deres ønsker opfyldt, men hvad med drømmene?

Ugebladet ALT for damerne blev disse forstadskvinders stemme. Artikler og brevkasser handlede om, hvilke statussymboler man burde anskaffe sig, om ægteskabelige kriser, om den uforklarlige søndagsmigræne, hvordan man bliver en sensuel kvinde og charterrejser.

Det er en dejlig musikalsk forestilling, som kommer ind bag facaden på en tid med kvindens begyndende frigørelse og lidt vemodige afsked med de traditionelle roller.

De medvirkende: Margrethe Manley og Niels Søren Hansen. Kapelmester og arrangør: Niels Søren Hansen. Instruktør: Susanne Sangill. Scenograf: Nick Pedersen. Tekster: Margrethe Manley, Susanne Sangill og ALT for damerne. Producen er Himmerlands Teater. Spilletid 70 minutter uden pause.

Forestillingen er åben for alle, og billetter kan købes i Café Oasen eller via Flittige hænder i Vanløses hjemmeside fhiv.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Nye tider: Giv din virksomhed et digitalt løft

Beton fra Amagerværkets skorsten genbruges i genbrugscenter