Skorstenen er blevet strippet for maling og kommer minsandten med en afskedshilsen. Foto: HOFOR/Danton
in

Beton fra Amagerværkets skorsten genbruges i genbrugscenter

KRAFTVÆRKSVEJ: Nedbrydningen af en af Amagerværkets skorstene på 150 meter starter i denne uge, og det bliver et klasseeksempel på fornuftigt genbrug. Det meste af skorstenens 5.000 ton gammel beton skal nemlig genbruges til ringmuren omkring et nyt genbrugscenter i Sydhavn, fortæller Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Almindeligvis bruges gammel beton til opfyld i vejbaner, men det udnytter ressourcerne bedre at genanvende betonen til nyt byggeri. Der er begrænsede erfaringer med, hvordan genanvendt beton reagerer i et såkaldt aggressivt miljø, hvor det er direkte udsat for vind og vejr. Men det tester Københavns Kommune nu sammen med Amager Ressource Center i det nye genbrugscenter.

Siden december har HOFOR været i gang med at rense malingen af den enorme skorsten på Refshaleøen, så den er klar til nedrivning. For at spare på transport gennem byen bliver al betonen knust hos HOFOR, før den køres til Sydhavn.

»HOFOR er ved at omstille Amagerværket fra at fyre med kul til bæredygtig biomasse, og i den forbindelse skulle skorstenen alligevel rives ned. Derfor passer det generelt godt ind i byens grønne omstilling og arbejdet med at skabe fremtidens bæredygtige byer, at betonen kan genbruges. Vi er flere, der glæder os til at besøge den gamle skorsten i nye former i Sydhavn,« siger Niels Ravn Pedersen, der er projektchef i HOFOR. /haj

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

»Vil en kummefryser være noget for mig?«

||||||

Glade fastelavnsbilleder fra Sundby