Skolebestyrelsesformand på Ellebjerg Skole Hans Præstebro er bekymret ved udsigten til
in

Nye busruter vækker bekymring

SIKKER SKOLEVEJ. Busomlægningerne vækker bekymring blandt Ellebjerg Skoles forældre, busserne skal nemlig køre ad Louis Pios Gade, som er skolevej for mange af skolens elever. Forvaltningen lover dog, at sikre skoleveje er en prioritet.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

OMLAGT: At omlægge bussernes rute i den indre del af det gamle Sydhavnen er lidt som lægge et puslespil, hvor brikkerne ikke passer sammen. Det går ganske enkelt ikke helt op, når Metrobyggeriet om kort tid flytter ind på Mozarts Plads og spærrer Mozartsvej af.

Sidste år fik et stort kor af lokale stemmer, omgjort en beslutning om, at bus 3A skulle køre ned af den indre ende af Sjælør Boulevard, der både er smal og ligger lige op ad en række beboelsesejendomme.

Nu er det skolebestyrelsen på Ellebjerg Skole, der er bekymret ved udsigten til, at buslinjerne 3A, 4A og 10 fra 19. februar vil køre ad Louis Pios Gade fra Borgmester Christiansens Gade, hvorefter de drejer ad Sigvald Olsens Gade og ud på Borgbjergsvej.

Bekymrede forældre

Godt nok bliver busruten ensrettet, men skolebestyrelsesformand Hans Præstebro er stadig bekymret, for Louis Pios Gade er skolevej for rigtig mange af Ellebjerg Skoles elever:

»Vi har cirka 500 elever på Ellebjerg Skole, og en undersøgelse viste, at næsten halvdelen af dem går over Pios Plæne for enden af Louis Pios Gade og så den vej ind på skolen. Det er elever fra kvartererne omkring Borgbjergsvej og Mozartsvej, der kommer den vej ind,« siger han og fortsætter:

»Som jeg har forstået det, kommer der en lysregulering med fodgængerovergang i krydset Louis Pios Gade og Borgmester Christiansens Gade, så det er fint. Vi er dog bekymrede for de børn, der kommer fra kvarteret omkring Borgbjergsvej, for hvor skal de krydse over Louis Pios Gade for at komme i skole?«

Avisen møder Hans Præstebro torsdag eftermiddag på Louis Pios Gade, hvor det er tydeligt, at man er ved at gøre klar til bussernes komme. Hjørnet ved Sigvald Olsens Gade er gjort fladere, så de store køretøjer kan komme omkring, ligesom flere parkeringspladser er blevet fjernet.

Hans Præstebro og den øvrige skolebestyrelse arbejder derfor på at finde løsninger, der sikrer en sikker skolevej:

»Vi er nu i kontakt med Teknik- og Miljøforvaltningen og Metroselskabet omkring, hvordan vi får sikre skoleveje, og hvad vi som skole kan sige til vores forældre i forhold til, hvilken skolevej, der er mest sikker,« fortæller Hans Præstebro og konstaterer:

Bus hvert andet minut

»Det er da bekymrende, at man laver en stille og rolig vej om til en busrute for A-busser. Det er jo ikke bare en enkelt linje, der bliver ledt denne vej. Det er to A-busser og en lokal linje, og som jeg ser det, betyder det, at der kommer en bus hvert andet minut i spidsbelastningstidspunkterne.«

Skolebestyrelsesformanden er også medlem af Kgs. Enghave Lokaludvalg, hvor trafikomlægningerne i Sydhavnen har fyldt meget. Formanden for lokaludvalgets bymiljøgruppe, Ann Vikkelsø, mener dog, at man bør se tiden an:

»Nu er det besluttet at føre busserne ned ad Louis Pios Gade, og derfor synes jeg, at vi må se, hvordan det går, og så efterfølgende tage stilling. Jeg kan godt forstå, at folk ikke ønsker busserne herned, men det ender jo med, at alle busser bliver sendt uden om, og det rammer folk i kvarteret, der er afhængige af busser. Der findes nok ikke en optimal løsning, og jeg er da enig i, at det her heller ikke er godt, men vi må have lidt flere erfaringer at vurdere det ud fra,« siger hun.

Gør skolevejen sikker

Når det er sagt, så er Ann Vikkelsø enig i, at Teknik- og Miljøforvaltningen i samarbejde med Metroselskabet bør kigge på, hvordan de sikrer børnene en sikker vej til skole:

»Det må være et nødvendigt krav, som kommunen og Metroselskabet skal leve op til. Når man kan bygge hjørner om, så bussen kan være der, så må man også lave tiltag, der gør det sikkert for børnene at komme i skole,« siger hun.

Sikkerheden er i fokus

I Teknik- og Miljøforvaltningen kan centerchef Steffen Rasmussen berolige med, at man er i fuld gang med at tænke sikre skoleveje ind i omlægningen af busserne:

»Det vil stadig være sikkert for skolebørnene at komme til og fra Ellebjerg Skole, selv om trafikken bliver omlagt, mens metrobyggeriet på Mozarts Plads står på. Teknik- og Miljøforvaltningen har med input fra Metroselskabet, Områdefornyelse Sydhavnen og skolebestyrelsen lavet en trafikløsning, som sikrer, at det fortsat er sikkert at færdes i området. Planen bliver præsenteret for skolen i denne uge, og vi opfordrer skolen til at kommunikere ud til alle forældre, så de kan forberede deres børn på den ændrede skolevej, der venter efter vinterferien,« forklarer han i en mail til avisen.

Han bekræfter, at der allerede er konkrete tiltage på vej, hvor man blandt andet skaber to nye signalregulerede fodgængerovergange i krydset Borgmester Christiansens Gade og Louis Pios Gade:

»Lyskrydset skal blandt andet regulere byggeplads- og bustrafikken, så de bløde trafikanter kan krydse sikkert i hele byggeperioden. Derudover arbejder Teknik- og Miljøforvaltningen sammen med Områdefornyelsen, skolebestyrelsen, forældrerådet og Frederiksholm Kirke om at iværksætte yderligere tiltag i Louis Pios Gade, der støtter op om de nye sikre skoleveje. Disse tiltag drøftes med skolen i denne uge,« siger Steffen Rasmussen.

Centerchefen oplyser også, at man er på vej med et kort til skolen, fritidshjemmet og naboer, der viser de ændringer, der kommer efter vinterferien.

»Og så har vi orienteret Movias chauffører om, at de kommer til at køre på en skolevej. Vi forventer derfor, at de vil være ekstra opmærksomme på, at der vil være mange børn i trafikken,« fortæller han.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Underjordisk sted på himmelflugt i besøgstal

»Det svarer til at rydde Nyboder«