Foto: Martin Sørensen
in

Formand: »Jeg brænder for socialpolitikken«

SOCIALPOLITISKE SEJRE. Med en madskole på Ellebjerg Skole, FerieCamp og lokalt forankrede projekter er der mange ting at være stolte af, mener konservative Johan Thornberg, der er formand for socialudvalget i Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

DET LOKALE VALG: Det er efterhånden tre år siden, at Konservative i København udpegede Johan Thornberg til at være deres lokale medlem af Kgs. Enghave Lokaludvalg. En opgave, han ganske enkelt ikke kunne sige nej til:

»Jeg sagde ja til at være med, fordi jeg ikke kan lade være. Jeg har det sådan, at når man får muligheden for kunne påvirke den bydel, man bor i, så vil jeg gerne være med til at prøve at flytte nogle ting i den rigtige retning. Det er jo frivilligt arbejde at være med i lokaludvalget, men jeg oplever egentlig ikke, at jeg bruger så mange timer på det. Det er måske en 10-15 timer om måneden, og det er det hele værd,« fortæller Johan Thornberg og tilføjer:

»Jeg bliver jo nu udpeget til også at skulle sidde de næste fire år, og det glæder jeg mig meget til.«

En socialpolitisk mand

Knapt et år efter sin indtræden i Kgs. Enghave Lokaludvalg blev Johan Thornberg valgt som formand for lokaludvalgets socialudvalg. En opgave, han har været meget glad for, og som han håber, han kan fortsætte med i næste periode.

»Det passer mig rigtig godt at være med i socialudvalget, for jeg brænder for socialpolitikken, og jeg synes, der en masse at tage fat på i Sydhavnen. Der er godt nok mange, der ynder at tale om bydelen som det nye Vesterbro, men jeg synes alligevel, at der er rigtig mange udfordringer at tage sig af,« siger Johan Thornberg

Der er dog særligt tre tiltag, som han mener, Kgs. Enghave Lokaludvalg er lykkedes med i denne periode, og som socialudvalgsformanden er stolt af.

Tre ting at være stolte af

»Jeg er rigtig glad for, at vi har fået FerieCamp til bydelen. Vi har nemlig rigtig mange udsatte børn og unge, ikke kun i Sydhavnen, men også i Sjælør. Og der er jo faktisk ikke så mange tilbud til dem herude, det gælder både foreningsliv og idræt generelt. Der er ganske enkelt ikke særlig mange foreninger eller faciliteter, så at få FerieCamp til bydelen, synes vi, er et kæmpe løft. Og nu har vi endda fået penge på budgettet til at køre det videre,« fortæller socialudvalgsformanden.

En anden ting, der fylder meget i socialudvalgsarbejdet er at sikre lokalt forankrede projekter, som dem SydhavnsCompagniet står for.

Og så er der naturligvis madskolen på Ellebjerg Skole, som politikerne endte med at finde penge til på budgettet for i år:

»Vi er rigtig glade for, at der kommer en madskole på Ellebjerg Skole, for det handler igen om at løfte dagligdagen for udsatte børn og unge. Vi håber, at en madskole er med til at give dem et skub i en sundere retning. En madskole, er noget, vi virkelig har kæmpet for, så det er dejligt at se, at der nu kommer resultater, og at der faktisk er blevet lyttet på rådhuset,« siger Johan Thornberg.

Sydhavnen vokser stærkt

De næste fire år ser bestemt heller ikke ud til at blive kedelige i Kgs. Enghave Lokaludvalg:

»Vi får travlt i den kommende periode, for Sydhavnen vokser, og den vokser rigtig stærkt. Som det er i dag, er vi ikke rigtig gearede til at løfte den opgave uddannelsesmæssigt eller hvis man ser på faciliteter til udfoldelse. Det er noget, vi vil holde øje med de næste år i lokaludvalget. Hvad sker der med alle de her tilflyttere? Er der nok tilbud?« spørger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Politikere skal se på alternativer til flere børn i vuggestuerne

KsG sled sig til den lokale håneret