FOTO: Iris/Scanpix
in

Ferien er helt plastik fantastik

SANSESJOV. Vinterferie er som altid lig med Zone2’s sanseudstilling i Valby Kulturhus, og i år er temaet plastikkens forrygende og forfærdelige egenskaber.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

PLANTASTISK: Med vinterferiens komme er Valby Kulturhus traditionen tro gået sanserne efter i sømmene med den årlige sanseudstilling, der i år har fået titlen ’Plastik Fantastik’.

Som titlen klart antyder, sætter sanseudstillingen fokus på plastik og alt det fantastiske, som dette materiale kan bruges til. Flotte farver, forrygende former og fabelagtige funktioner. I udstillingen kan børnene blive klogere på gode og velkendte plastiskprodukter som legoklodser, skalstole og tandbørster. Ligesom sodavandsflasker, tagrender og plastiskposer bruges til at skabe et farvestrålende visuelt plastikunivers.

Som en kontrast til plastiskkens fortræffeligheder sætter ’Plastik Fantastik’ også fokus på plastikaffald i havene, global forurening, PVC, ftalater og anden skadelig kemi. Et fokus, der ledes over i vigtigheden af at genanvende plastikken.

Et kreativt oplevelsesrum

Bag sanseudstillingen står børnekulturstedet Zone2, som har skabt den i samarbejde med de unge fra Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK). 3-4 pædagogstuderende fra UCC vil desuden lægge et pædagogisk kulturelt lag på udstillingen.

Konceptet for sanseudstillinger i Zone2 Børnekultur er at skabe kreative oplevelsesrum, hvor børnene kan gå rundt, hoppe, løbe, røre ved, lege med, betragte, lytte, dufte, udfolde sig – og hvor de selv kan være skabende.

’Plastik Fantastik’ henvender sig primært til de 4-10-årige, men forældre søskende og andre nysgerrige borgere er naturligvis også meget velkomne. Sanseudstillingen kan opleves fra 12.-17. februar fra klokken 9.30-15.00 på 2. sal i Valby Kulturhus.

Entréen er 20 kroner pr. person for børn og voksne, mens institutioner betaler 10 kroner pr. barn.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Nu kan du leje OK Krams lokaler

Uge sex på Guldberg Skole bød på undervisning af borgmester