En omfattende renovering af Mjølnerparken er undervejs og forventes at være færdig i 2023. Projektet påbegyndes i løbet af første halvdel af 2018. Arkivfoto: Rikke Milling
in

Mjølnerparken skal renoveres

NYE TIDER. En omfattende renovering af Mjølnerparken skal gøre op med mange års placering på den omdiskuterede ghettoliste. Nye familie- og ældreboliger, handelsstrøg langs Mimersparken og udbygning af daginstitutionen er planen.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

MONDÆNT: Planen for en omfattende millionrenovering og ombygning af Mjølnerparken er politisk godkendt og allerede i andet kvartal i år skal den første prøveopgang være klar.

Det er tanken at der laves helt ny fascade, gadedøre, der vender væk fra gårdene og et helt nyt handelsstrøg. Alt sammen med det for øje, at det skal være slut med at kunne pege fingre af boligkvarteret, der huser cirka 1700 indbyggere.

Nyt omdømme bygges

Der har i mange år være politisk og til tider også fysisk ballade omkring kvarteret. Det er håbet, at det almene boligbyggeri fra 1987 med en omfattende renovering også får et andet omdømme og at hverdagen for de mange indbyggere og naboerne bliver bedre.

»Mjølnerparken gennemgår de kommende år en større fornyelse, som vil gøre op med boligblokkens ry som et udsat boligområde. Det sker ikke ved et trylleslag, men er en længere proces,« lyder det fra Jan Hyttel, bestyrelsesformand for Lejerbo København, i en pressemeddelelse.

Den omfattende renovering kommer til at tage en del år og forventningen er, at hele fornyelsen er gennemført i 2023.

»Ved at forny boligområdet, og kombinere det med andre indsatser, er vi overbeviste om, at vi på sigt kan bevæge os i den rigtige retning, og gøre hele området til en attraktiv bydel i København,« siger Jan Hyttel.

Projektet længe undervejs

Projektet har været undervejs i flere år, og har ifølge Lejerbo og arkitektfirmaet mødt stor opbakning. Desuden har åbne tegnestuer, hvor beboerne med egne øjne kunne se projektet skride frem givet indsigt i projektet.

»Vi er stolte over, at så mange beboere bakker op om vores og Lejerbos planer. Vi kan se andre steder i landet, at det kan gøre en kæmpe positiv forskel, hvis vi rykker ved de fysiske rammer parallelt med den boligsociale indsats,« siger administrerende direktør i KHS Arkitekter, Jess Sørensen.

Hvad synes du om artiklen?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Uge sex på Guldberg Skole bød på undervisning af borgmester

Varm historie om venskab for de yngste