Sundheds- og omsorgsborgmester
in

Uge sex på Guldberg Skole bød på undervisning af borgmester

UGE SEX. Det handlede om anatomi, pubertet, grænser og relationer da 7. D på Guldberg Skole havde besøg af sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) og dermed skød uge sex i gang.

Tekst: René Mølskov

Foto: Martin Sørensen

UNDERVISNING: Det handler om at blive klar til at gå fra barndom til voksenliv og dermed også hele den turbulente følelsestur gennem puberteten.

For at hjælpe de unge på vej er det afgørende med en løbende snak om de følelser, tanker og ens egen og andres grænser.

Tirsdag morgen besøgte sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF), 7.D på Guldberg Skole.

Borgmesteren deltog i undervisningen, der handlede om kroppen, kroppens anatomi, puberteten, og hvordan det er at gå fra at være barn til ung.

Seksuelt krænkende

En del af undervisningen handlede også om, hvordan 1005 børn og unge for nyligt er blevet sigtet for besiddelse og deling af en seksuelt krænkende video af en mindreårig.

Borgmesteren glædede sig på forhand til debatten:

»Det er jo en sag som deler generationerne. Mange voksne, mig selv inklusive, synes at det er helt uforståeligt, hvordan man kan se og dele en sådan video. Men jeg hører også mange unge sige, at det er helt normalt at dele nøgenbilleder og videoer med hinanden. Der er simpelthen en kæmpe forskel på, hvad vi synes er normalt. Og der skal vi som samfund tage et langt større ansvar for at sikre, at børn og unge opfører sig forsvarligt på de sociale medier«, siger hun i en pressemeddelelse.

Sex & Samfund, der står bag Uge sex, har netop gennemført en ny stor undersøgelse,

»Undersøgelsens resultater understreger, hvor vigtigt det er, at vi allerede fra de små klasser sætter krop og trivsel på skoleskemaet,« siger Bjarne B. Christensen, generalsekretær i Sex & Samfund.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Ferien er helt plastik fantastik

Mjølnerparken skal renoveres