Sagen om at etablere flere pladser i vuggestuerne har givet politisk tumult og et flertal i Borgerrepræsentationen vil have sagen belyst igen. Foto: Iris/Scanpix
in

Politikere ser på alternativer til flere børn i vuggestuerne

OMMER. Børne- og Ungdomsudvalget skal finde alternative løsninger til at øge vuggestuepladserne for at undgå at gå fra 12 til 14 børn på stuerne.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

VUGGESTUE: For at sikre pladsgarantien besluttede politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget for nylig, at der i en periode skal flere børn ind i vuggestuerne. Fra nuværende 12 til 14.

Men på sit møde sidste uge, besluttede et stort flertal i Borgerrepræsentationen at sende sagen om etablering af flere vuggestuepladser tilbage til børne- og ungdomsudvalget.

»Det helt afgørende for mig er, at vi hurtigst muligt får en løsning på det akutte behov for flere pladser i vores vuggestuer. Det skylder vi børn og forældre i København. På næste møde i Børne- og Ungdomsudvalget inviterer jeg til, at vi får drøftet alle forslag og får taget en beslutning, så vi hurtigst muligt kan få skabt tryghed hos de københavnske forældre om pasningen af deres børn,« siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i en pressemeddelelse.

Baggrunden for de ekstra pladser er, at der lige nu i København – på grund af det voksende befolkningstal – er akut mangel på pladser.

Af andre forslag har været pavilloner – altså ekstra midlertidige bygninger ved siden af eksisterende bygninger og at ophæve fire kilometer-grænsen, altså at institutionen højst må ligge fire kilometer væk fra hjemmet.

»Men det er en dårlig idé, det vil ikke give pladser, og det vil kun skabe dårlig trivsel,« mener børne- og ungdomsborgmesteren.

Jesper Christensen har allerede holdt møder med Københavns Forældre Organisation og flere partiledere for at høre deres forslag til løsninger på den akutte pladsmangel. Han håber stadig på, at han kan skabe et flertal for midlertidigt at øge antallet af børn i de institutioner, der har pladsen til det, fordi det vil skabe flest pladser på kortest tid.

»På den måde kan vi skabe ca. 200 nye pladser på meget kort tid. Det er det, de københavnske børnefamilier har brug for. Og det vil kun være en midlertidig ordning ind til vi har fået bygget nye pladser. Samtidig er det vigtigt at understrege, at der følger ekstra penge med til pasning af de ekstra indskrevne børn,« siger Jesper Christensen.

Det forventes at sagen behandles i børne- og ungdomsudvalgets onsdag 21. februar.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Vinterdans i ferien

Bussen skal hurtigere frem på Blegdamsvej