Området omkring det nuværende hovedsæde skal åbne sig mod byen. Illustration: Årstiderne Arkitekter/Københavns Kommune
in

Danske Bank flytter hovedsæde til Postgrunden

DOMICIL. Danske Bank rykker hovedsædet fra Holmens Kanal til Postgrunden. Området omkring Laksegade skal åbnes til nyt shoppingområde i byen.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

FLYTTEDAG: Siden 1875 har Danske Bank haft hovedsæde i Holmens Kanal. Men snart er det slut. I 2023 rykker banken ind i et nyt domicil, der opføres på Postgrunden. Det afslørede banken i forbindelse med offentliggørelsen af dens årsregnskab i sidste uge.

»Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde. Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner,« siger adm. direktør i Danske Bank, Thomas F. Borgen, i en pressemeddelelse.

Udover til at blive arbejdsplads for cirka 4.000 ansatte, vil det kommende hovedsæde blandt andet indeholde et bankmuseum, en café og en filial. Udover i domicilet på Postgrunden vil Danske Banks koncernfunktioner i Københavnsområdet fra 2023 blive samlet i Høje Taastrup, hvor banken allerede holder til.

»Vi glæder os til at blive en aktiv del af et nyt og spændende område i København,« siger Thomas F. Borgen.

Kvarter tilbage til byen

Udflytningen rejser spørgsmålet om, hvad der skal ske med de nuværende lokaler. Allerede i efteråret behandlede Københavns Kommune en såkaldt startredegørelse for Laksegade Øst, hvor der også var borgermøde om sagen.

Her præsenterede Nina Bang fra Årstiderne Arkitekter planerne for området som »Et kvarter på vej tilbage til byen«.

Der er der planer om udvikling af området til blandet bolig- og erhvervskvarter med detailhandel i stueetagen.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Ferien er ladet med breakdance og kunst

Borgerlige støtter op om lokaludvalgene