Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
in

Højtragende lille skønhed

Zoos nye giraf er fuld af livsmod og præcis så nysgerrig, som han skal være. De første ni dage af hans liv har været en fest.

Bo Børresen.

bob@minby.dk.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.

 

Tirsdag 23. januar ved 18.30-tiden blev København Zoo beriget med en velskabt lille girafkalv. Det var dyrepasser Brian Stefanski, der opdagede, at ungen var kommet til verden.

»Jeg vidste jo, at fødslen var lige om hjørnet, så jeg tjekkede overvågningskameraet ved 01-tiden natten til onsdag og kunne til min glæde se, at girafkalven stod på sine vaklende, tynde ben og diede hos sin mor.«

Kalvens mor er 14 år gammel og en rutineret dame, når det kommer til at sætte unger i verden. Forrige tirsdags fødsel var således hendes ottende.

 

Sundhedstjek

Sammen med dyrlæge Mads Bertelsen gav Brian Stefanski, der bor i Zoo, den nyfødte kalv et sundhedstjek onsdag morgen. De kunne konstatere, at der var tale om en sund og rask hangiraf. Ungen har endnu ikke fået et navn. Det bliver besluttet i løbet af denne måned.

Lørdag morgen var dagen kommet, hvor girafkalven skulle introduceres for resten af flokken.

»Det gik helt som det skulle. De andre giraffer var mindst lige så nysgerrige som den lille. Han blev undersøgt i alle ender og kanter og er nu fuldt ud accepteret af flokken,« fortæller Brian Stefanski.

I dag, torsdag, er girafkalven ni dage gammel, og selvom han elsker at putte sig i halmen inde i stalden, så skulle han være til at få øje på for publikum i Zoo. Den lille skønhed måler trods alt små 190 centimeter …

 

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Barsk skilsmisse og bevægende dokumentar

Varm jazz i en kold tid