Hanne Uldal giver ¿En koncert om kærlighed¿ hos Paradise Jazz i Huset KBH onsdag 7. februar. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix
in

Februar fylder byens spillesteder med jazzede toner

VINTERJAZZ. Med koncerter på over 150 spillesteder er Vinterjazz vokset til nye højder. Masser af jazzkoncerter i det centrale Kønenhavn.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

JAZZ: Hvis man gik og troede, at jazzen var i krise, så er den landsdækkende Vinterjazz, der finder sted i perioden 2.-25. februar, et levende bevis på det modsatte.

Med koncerter på over 150 spillesteder landet over er der rig mulighed for at få en god jazzoplevelse eller to.

»For mange af jazzklubberne rundt omkring i landet markerer Vinterjazz et startskud for sæsonen efter en lang vinterpause. For andre arrangører er Vinterjazz en mulighed for at åbne koncertsale, kulturhuse og kirker for turnerende danske og internationale kunstnere,« lyder det fra arrangørerne i en pressemeddelelse.

Fortsat udvikling

Et særligt pejlemærke for Vinterjazz er at bidrage til den fortsatte udvikling af jazzens improviserende væsen og at sikre fødekæden for den danske jazz i fremtiden.

Det er blandt andet derfor, at der på Vinterjazz er et øget fokus på at udbrede levende jazz for børn i form af Jazz for Kids og JazzCamp for Piger, samt for unge og ungdommelige sjæle i form af Jazz Remixed og Ung Jazz.

Vinterjazz tilbyder også publikum en særlig mulighed for at opleve tidens danske big bands, nykomponeret dansk jazz og de mest markante kvindelige komponister under temaet Wild at Heart.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Forslag: Giv lokaludvalgene magt

»Klubben er saftig og sprød«