Kunstneren Thomas Dambo har lavet værket Happy Wall
in

Kunsten forsvinder fra Kongens Nytorv

BYENS HEGN. Gravemaskinerne er ved at tage tilløb til den sidste del af metrobyggeriet. Det betyder et farvel til de kunstværker, der har pyntet på pladsen de seneste år. Men rytterstatuen på Krinsen står der endnu.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

KONGENS NYTORV: I seks år har det grønne byggepladshegn omkranset metrobyggeriet på Kongens Nytorv. Nu bliver hegnet fjernet, og det betyder blandt andet et gensyn med rytterstatuen på Krinsen. Nedtagningen af hegnet er desuden første skridt mod en genetablering af en af Københavns mest prominente pladser.

Flere steder i byen er hegnene allerede pillet ned, og i sidste uge var turen nået til Kongens Nytorv.

I seks år har det grønne hegn og kunstværket omkranset metrobyggepladsen på Københavns største torv, men nu blev det pillet ned for at gøre plads til sidste fase af metrobyggeriet.

Det betyder også et farvel til de mange kunstværker, der har prydet hegnet de seneste seks år.

Kunst til salg

Fra 2012-2018 har flere end 50 værker haft plads på byggepladshegnet på Kongens Nytorv, og kunstnere fra 10 forskellige nationaliteter har stået bag udsmykningerne.

Det sidste værk, der er tilbage på hegnet, er kunstværket ’Mirror Wave’. Værket løb med juryprisen for årets bedste projekt på det grønne metrohegn i 2017.

Kunstneren, Frederik Hesseldahl, har i den forbindelse besluttet sig for at sælge sit værk i dele, der måler 150 x 180 cm.

Efter hegnet er taget ned, kan man igen se rytterstatuen på Krinsen, der i byggeperioden har været gemt væk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Butiksdød hærger Westmarket

Tivoli trækker i vinterdragten