Marilyn Mazur. Kan opleves når der er vinterjazz på Kulturstationen. Pressefoto
in

Vinterjazz byder på fire store koncerter

koncerter. Blandt andet gæster Marilyn Mazur Kulturstationen, når der er Vinterjazz 2018. Der bydes på fire koncerter.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

jazz: Igen i år genlyder Vanløse af blue-notes når fire spændende jazznavne gæster Kulturstationen Vanløse hen over februar.

Torsdag 8. februar åbnes med et brag, når den anmelderroste kapelmester Kathrine Windfeld indtager scenen med sit band. Denne aften spiller hun i en sekstet med nogle af landets bedste unge jazzmusikere.

Windfeld er kendetegnet ved en ukuelig energi og en boblende kreativitet, hvilket har været brændstoffet i hendes store fremgang i Danmark og udlandet de seneste år. Hun har en del priser bag sig bl.a. Årets Nye Jazznavn ved DMA i 2026. Herudover modtog Windfeld i 2016 også Statens Kunstfonds store arbejdslegat for sit visionære og nytænkende musikerskab.

Vokaljazz

Fredag 9. februar gæster Malene Kjærgård Kvintet scenen. Malene Kjærgård er lig med skøn iørefaldende vokaljazz med egne kompositioner og fortolkninger af den amerikanske sangskat. Siden debutpladen fra 2013 har Kjærgård tourneret en del, og spillet et hav af koncerter i ind – og udland.

Lørdag 10. februar får Kulturstationen besøg af et velkendt navn. Det sker når ingen ringere end Marilyn Mazur spiller koncert. Denne aften er det i form af konstellationen Marilyn Mazur Special 4 & Norma Winstone. Det er første gang at Marilyn og Norma spiller sammen på trods af at de har kendt hinanden siden 1980 og har mange fælles musikalske samarbejdspartnere.

Drømmende lyd

Marilyns musik inviterer lytterne indenfor i en eventyrlig verden med mangefarvede stemninger og livlige energier. Der er god plads til individuelle udfoldelser og åbne drømmende lydlandskaber, masser af rytme og slagtøj fra hele verden, stærke melodier og fængslende dramatiske forløb. Bandet ”Special 4” er sammensat af Marilyns nære musikalske venner, som har spillet sammen i flere forskellige formationer og i hinandens orkestre gennem mange år.

Lørdag 17. februar slutter dette års jazzfestival af med en fantastisk koncert med Veronika Mortensen Kvartet. Veronica Mortensen har i dag placeret sig som en af landets mest interessante sangerinder inden for jazzen. Hendes varme og afslappede stil er højt elsket af både publikum og anmeldere. Hun har udgivet 5 albums i eget navn og skriver en stor del af musikken selv.

Siden hendes debutalbum fra 2003, er det blevet til en lang række koncerter i både ind- og udland, samt gæsteoptrædener i flere Big Bands, blandt andet Klüvers Big Band, DR Big Band, Bohuslän Big Band, Ernie Wilkins Almost Big Band og Tivoli Big Band.

Albummet »Catching Waves« indbragte hende et hæderslegat fra komponistforeningen Danske Populær Autorer, mens flere af hendes numre har været blandt de mest spillede på DR’s radiokanal P8 Jazz. Med sig på scenen har Veronica Mortensen et fantastisk hold musikere og repertoiret vil bestå af udpluk fra hendes fem albums.

Der er med andre ord rig mulighed for at få fyldt jazz-depoterne op igen efter en lang vinter. Vi ses på Kulturstationen. Køb din billet på www.kulturstationenlive.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

LOKALDEMOKRATERNE: Anders er lokaludvalgets kulturelle wildcard

Storbladet lind og storkenæb: Vinterplantningen er i gang