Foto: Iris/Scanpix
in

Storbladet lind og storkenæb: Vinterplantningen er i gang

NATUR. Teknik- og Miljøforvaltningen har taget hul på den årlige vinterplantning af træer og buske.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

GRØNT: Over de kommende måneder vil forvaltningen derfor plante mere end 200 træer og 600 buske i de københavnske gader og grønne områder.

Der er først og fremmest tale om genplantninger af træer og buske, der er gået ud eller blevet syge, og som derfor skal erstattes med ny og frisk beplantning, der kan løfte bylivet med grønne blade og farvestrålende blomster. Blandt andet vil forvaltningen plante bøg, storbladet lind og japanske kirsebærtræer, som allerede til foråret vil sætte kulør på byen med deres karakteristiske lyserøde og hvide blomster.

»Den årlige vinterplantning er et godt eksempel på, hvordan vi hele tiden arbejder med at vedligeholde byens natur og træer, så københavnerne kan få en masse gode, grønne oplevelser. Det er et omfattende arbejde, der har stor betydning for oplevelsen af byens gader og grønne områder,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemmeddelelse.

Bøge- og tjørnehække

I Indre By får Eidsvoll Plads og Sølvgade begge et markant grønt løft med genplantningen af henholdsvis 440 bøgehække og 100 tjørnehække.

Derudover er derblandt andet genplantet et fuglekirsebærtræ i Nyropsgade og 120 farverige storkenæb i Burmeistergade.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Vinterjazz byder på fire store koncerter

Butiksdød hærger Westmarket