Klar til dagens tur. Ib
in

Hygge, samvær og vinden i håret

frivillig. Ib Mogensen er ¿cykelpilot¿ på plejehjemmet Damsøgaard. Han kører ud med Aage og Erik i en rickshaw og mærker suset og oplevelserne.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

Ud i det blå: Alle er pakket godt ind for det er koldt denne formiddag.

Ib Mogensen trækker rickshawen frem og hjælper Erik og Aage overtøjet på. Og så går det ellers derudaf.

Ib møder op 2-3 gange hver uge på plejehjemmet Damsøgaard for at køre Erik, Aage og andre, der måtte ønske det en tur ud i det grønne og blå.

Han er frivillig, ligesom tusinde af andre mennesker landet over i foreninger, klubber, på plejehjem, i NGO’er og andre steder. De gør et kæmpestort og vigtigt stykke arbejde for at glæde andre. De er trænere for miniputter, står i den lokale idrætsklubs cafeteria, er aktive i SOS Børnebyerne, er besøgsvenner for en ældre osv.

Nogle får en eller anden form for løn, andre arbejder uden løn.

»Det var lige mig..«

Ib har arbejdet i 48 år både som buschauffør og vicevært. »En dag så jeg en annonce i Vanløse Bladet, hvor de søgte folk, der ville køre rickshaw med beboerne på Damsøgaard. Det var lige mig, tænkte jeg. Jeg har jo masser af energi tilbage selvom jeg er stoppet med at arbejde. Jeg kører i forvejen en cykeltur hver dag. Jeg har altid haft med mennesker at gøre, så hvorfor køre alene rundt, når man kan få selskab,,« smiler han.

Han har kørt lange ture med Aage og Erik. De har været helt ude på Amager og forbi de tos barndomshjem.

»Vi hygger os på turene og får en snak om alt. Jeg har også sagt til en ven, at han skal melde sig. Man kan bare gå til det nærmest plejehjem for alle plejehjem har ordningen med at cykle med beboerne i rickshaw,« fortæller han.

Damsøgaard har 36 beboere og af dem er de 15 tilmeldt ordningen. Nogle er tilfredse med korte ture, for eksempel bar ned til Damhusengen. men Aage og Erik kan godt lide de lange ture.

»Vi kører i stort set alt slags vejr. Ok, hvis det er snestorm kører vi ikke, men er man godt klædt på så kan man køre i næsten al slags vejr. Er det virkelig dårligt vejr, så får vi os en gang billard,« fortæller Ib Mogensen.

Gør folk glade

»Jeg gør det for at gøre folk glade. Det er godt at se, at folk bliver glade for en køretur. Og jeg har som sagt masser af overskud,« fortæller Ib Mogensen, der også er med når der er diverse arrangementer på Damsøgaard.

Damsøgaard har to rickshaws, så er du også interesseret i friske ture med glade beboere, så er det blot med at kontakte plejehjemmet på Hanstholmvej 34.

Turen med Erik og Aage er færdig for denne gang, og Ib hjælper de to af med tøjet.

Imens er der besøg fra den lokale børnehave, der spiller et spil med beboerne. De ældre der bor på Damsøgaard får mange slags oplevelser i løbet af en uge. For Aage og Erik er turene med Ib et af højdepunkterne med frisk luft og hyggesnak.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Statsløs kongesøn spiller general i musical

Sommersko skal sælges