450 elever er med
in

Scenen er sat på Sankt Annæ

SAG-SHOW. Torsdag 25. januar er det atter tid til det store årlige SAG-Show på Sankt Annæ, som er 100 procent elevproduceret fra manuskript til ouverturen.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

SHOWTIME: Ingen ouverturefraser er lånt fra Mozart. Ingen dansetrin er koreograferet af en professionel danser. End ikke Andrew Lloyd Webber har sneget sit navn ind i en sang. Når Sankt Annæ Gymnasium torsdag lader tæppet falde til det store årlige SAG-show, er det 100 procent musikgymnasiets egne elever, der har stået for produktionen.

Hele 450 personer kræver det skabe en forestilling, der er karakteriseret som Nordeuropas største elevproducerede musical.

Fra manus til ouverture

Emilie Fang og Amanda Phillipsen arbejder begge i SAG-Showets kulisse, hvor rigtige mange tråde skal trækkes på det rette tidspunkt, hvis hele skal spille:

»Alle dele af forestillingen er udstukket til forskellige grupper. Jeg sidder i organ (Organisatorisk, red.), som har kontakt til koordinatorerne i andre grupper, som eksempelvis dans, kulisse eller manus. I de enkelte grupper vælger koordinatorerne så, hvem de vil have under sig. Dansekoordinatorerne vælger nogle koreografer, som så vælger nogle dansere. Det hele er ligesom en masse små arme, der rækker nedad, til alle pladser er fyldt,« forklarer Emilie Fang.

De første personer blev fundet for mere end et år siden, vejen fra første bogstav i et manuskript til det sidste buk på scenen er nemlig lang og fyldt med mange timers arbejde:

»Det er svært at forestille sig, hvordan forestillingen ender, når man sidder med manus. Rigtig meget bliver båret af musikken, fordi vi er et musikgymnasium. Det er eksempelvis elever, der har komponeret en ouverture til et helt symfoniorkester. Herefter er det så elever, der dirigerer og spiller det. Intet i SAG-show er taget udefra,« slår Emilie Fang fast.

Publikums hårde dom

I en af de tre instruktørstole sidder Amanda Phillipsen og er spændt på, hvordan publikum vil modtage årets forestilling, som hedder ’Pigen der gik ud af sit gode skind’:

»Som instruktører er vi ret spændte på, hvordan den bliver modtaget, for det er jo lidt os, der står med det hele, hvis det nu ikke bliver en god forestilling. Vi har haft nogen, der er kommet udefra og har grinet der, hvor vi håbede, de ville grine. Man kan dog godt ende med at stå et sted, hvor publikum ikke lader til at kunne lide stykket den ene aften, mens de er ellevilde den næste. Det betyder virkelig meget, når man står der og er mega spændt på, hvordan det bliver modtaget,« siger hun.

Henrys hårde kamp

Og så er det vist på tide at få løftet lidt af tæppet for, hvad årets forestilling handler om. Instruktøren fortæller:

»Årets forestilling handler om pigen Henry, som bor i den her lille by. Hun er meget træt af at være den, hun er, men hun er ikke særlig udadvendt. Hun holder sig meget for sig selv, så den eneste, hun egentlig taler med, er hendes bedste ven, der hedder Hassan,« siger Amanda Phillipsen og fortsætter:

»En dag kommer der så en ny pige til byen. Hun hedder Edna og får alles opmærksomhed. Præcis sådan en type, som Henry gerne selv vil være. Hun får scoret den lækre dreng, og hun får de onde piger ned med nakken. Generelt er alt bare perfekt med hende her Edna, men som Hassan også kan fornemme, er der et eller andet meget mærkeligt ved hende.«

Store spørgsmål på scenen

De to gymnasieelever kan sagtens relatere sig til forestillingens overordnede tema om at finde sig selv og andres accept.

»Henry er i en eksistentiel krise, hvor det hele går i tomgang, og hun gerne vil bryde ud af de mønstre, hun er blevet pålagt i en lille by. Forestillingen følger så hendes udvikling, kan man sige,« forklarer Emilie Fang og Amanda Phillipsen supplerer:

»Det handler også om, hvorvidt der er nogen, der på én måde er ond, og på en anden måde er god. Eller handler det måske mere om, at der er forskellige sider af os selv, som vi vil have mere eller mindre af?« spørger hun.

Svaret må publikum selv finde.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Flere lokale hunde er ramt af maveproblemer

Drengen der fik en hunds hjerte