Foto: Michael Paldan
in

LOKALDEMOKRATERNE: Kulturen breder sig fra Holmene til Valbyparken

KULTURELLE KAMPE. Når Kulturudvalget i Kgs. Enghave Lokaludvalg ser tilbage, er der flere ting, de kan sætte et tilfreds flueben ud for. Blandt andet er flere kulturelle tiltag kommet til Holmene, ligesom planer for Valbyparken er blevet søsat.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

DET LOKALE VALG: Sydhavnskulturen er i fokus i tredje del af serien ’Lokaldemokraterne’, hvor hele tre medlemmer af Kgs. Enghave Lokaludvalgs Kulturudvalg har sagt ja til at fortælle lidt mere om det kulturelle lokaludvalgsarbejde.

»Når jeg ser tilbage på denne periode, så er vi lykkedes med at få mere kultur ud i de nye bydele på Sluseholmen og Teglholmen. Jeg synes, vi har været gode til at støtte op om de events og initiativer, der har været til at skabe noget kultur i sådan en helt ny ’ghetto’. Så har vi også fået lokket flere af byens store kulturarrangementer herud som Distortion, Strøm-festival og så videre,« fortæller Mathilde Lunderskov, der er valgt ind for Børnenes Dyremark.

Ud i fritidens grønne

Fritiden i Sydhavnen fylder også på kulturudvalgets dagsorden, og formand Steen Eriksen (SF) er glad for, at man er lykkedes med at få søsat initiativer, der kan forene Valbyparken og Valby Idrætspark:

»Valbyparken burde hænge bedre sammen med idrætsanlægget, som er det største idrætsanlæg, der benyttes i Kgs. Enghave. Det kunne være med løbestier og andre ting, der forbinder de to områder lidt bedre. Lige nu er der et hegn og et træhegn, der adskiller de to. Idrætsparken fylder en stor del af området, men er lige nu kun henlagt til boldbaner og bliver kun brugt af folk, der spiller fodbold. Der, synes vi, det kunne være fint, hvis vi åbner op og får integreret den del, ligesom man har gjort i Fælledparken, hvor man også kan nyde arealet, når der ikke bliver spillet fodbold,« siger han.

Det lange, seje træk

Planerne med Valbyparken og Valby Idrætspark er et samarbejde med Valby Lokaludvalg, og begge lokaludvalg har da også skrevet det fælles grønne område inde i deres bydelsplaner. Vejen gennem Københavns Kommune er dog lang, så arbejdet fortsætter i næste periode, fortæller det tredje medlem af kulturudvalget Paul-Erik Lind, der repræsenterer Havebyen Mozart:

»Nu er det tit sådan, at de ting, vi laver i lokaludvalget, er det lange seje træk. Alle vores planer for Valbyparken er derfor stadig noget, der er under opsejling, men vi har sat et skib i søen, og vi forventer, at der også kommer noget konkret ud af det i næste periode her,« siger han og fortsætter:

»Det er altid en svær kunst at kommunikere med rådhuset. Det er dog muligt at få dem i tale, hvis man sætter sig lidt ind i, hvordan tingene foregår. Det tager lang tid at få ting igennem rådhuset, så man skal være tidligt ude og følge med i, hvad der sker derinde og så komme meget tidligt på banen, før de har truffet nogle endelige beslutninger.«

De fantastiske muligheder

De tre lokale rødder kan skrive under på, at det frivillige lokaludvalgsarbejde er yderst tidskrævende, men direkte adspurgt er der alligevel mange fordele, Paul-Erik Lind siger:

»Når man er med i lokaludvalget og bruger sin fritid på det, så er det fordi, man kan lide sin bydel, og der er nogle fantastiske muligheder herude. Jeg kan godt nogle gange ærgre mig over, at de ikke bliver udnyttet, som jeg synes, de skulle. Det kan jeg så være med til at præge gennem lokaludvalget. Noget andet er, at man møder en masse spændende mennesker, som også brænder for lokalmiljøet, så jeg tager gerne fire år mere.«

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Elever skal have bedre karakterer

Et musikalsk parti skak med Stig Rossen i Tivoli