Som musiker har Peter Sørensen tidligere spillet sammen med både L.O.C. og Suspekt
in

Selvfølgelig skal der bobler i 2450

GANG I BORGBJERGSVEJ. Hyggen og den gode stemning har fået et nøk mere på Borgbjergsvej, efter Peter Sørensen fredag åbnede dørene til sin nye eventcafé ¿Southie¿, som er flyttet ind i nummer 54 med masser af nostalgi og gode idéer.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

EVENT: Fredag blev der for alvor trykket play på Borgbjergsvejs hyggeknap, da eventcaféen ’Southie’ slog døren op til nummer 54 med et rappende brag af en åbning.

Lad os dog lige spole et par linjer tilbage og få manden bag ’Southie’, Peter Sørensen, til at forklare, hvad det er for en eventcafé, han har bragt til Sydhavnen:

»Jeg er egentlig musiker og har tidligere stået for store kulturelle events, ligesom jeg også har arbejdet med marketing og arrangeret eksempelvis en gadefest under Distortion. Ofte har jeg dog tænkt, at det kunne være fedt at skabe et mindre sted, hvor der var rum til masser af events. Hvis det så skal kombineres med noget, der giver penge i kassen, så tænkte jeg, at opskriften måtte være kaffe og hygge,« siger han.

Det helt rette lokale

Avisen besøger Borgbjergsvej 54 dagen før den store åbning, og selv om det kreative kaos stadig fylder gulvene med brugt emballage og væltede mannequindukker, så fornemmer man tydeligt, den hyggelige stemning, der snart vil indfinde sig i det lille lokale, der fordeler sine få kvadratmeter i flere planer.

Peter Sørensen selv bor ikke i Sydhavnen, men det gør hans ven, og caféejeren er faldet pladask for bydelen:

»Jeg er selv fra landet og blev hurtig vild med bydelen herude. Jeg kan godt lide historien om Anker Jørgensen og den arbejderånd, der hersker i Sydhavnen. En dag så jeg det her lokale, da jeg kom forbi og kiggede ind ad vinduerne. Her faldt jeg for, at det ikke bare var et firkantet lokale, men faktisk et helt skævt et. Det fik mig straks til at tænke, at det godt kunne være, det skulle være her,« fortæller Peter Sørensen.

Historie på hylderne

Lokalets to planer, har han til daglig valgt at dele op i en café og en shop, hvor man kan købe streetware af mærket Dickies og lidt forskelligt merchandise, som kreative kaffekopper og andet. Lader man blikket vandre mod caféen på nederste plan, møder øjnene snart noget velkendt, ja nærmest nostalgisk på hylderne, og det er helt i stedets ånd, fortæller indehaveren:

»Alt herinde har en historie. Jolly Cola og Cocio kender man jo, og så er der Skands Øl, som i sin tid blev lavet til flytrafik i denne lille størrelse så den passede til flyene. I dag har man skiftet ud med plastik i flyene, fordi glasset blev for tungt, men her fåes de stadig i glas og med drejekapsel. Det er simpelthen en fantastisk øl, og så er det faktisk også den officielle pauseøl i Operaen, som nu er kommet til Sydhavnen,« fortæller Peter Sørensen og fortsætter:

Champagne i Sydhavnen

»Desuden kommer man til kunne købe min yndlingschampagne, som er ‘Den Gule Enke’ i en særlig håndstørrelse. Det er lidt ud fra tankegangen, at selvfølgelig skal der champagne i Sydhavnen. Da jeg fik ’Den Gule Enke’ leveret, spurgte champagnemanden, hvorfor jeg mente, at der skulle være champagne i Sydhavnen, og der havde jeg det sådan, at selvfølgelig skulle der da det.«

Kig ind med et event

Tilbage er vel bare at finde ud af, hvilke events det så lige er, man fremover vil kunne opleve på Sydhavnens nye eventcafé. Men det svar er dog ikke helt klart:

»Det kan være en intim koncert, et spil der skal præsenteres, en bogsignering eller det kan være, vi laver en temafest over en karakter fra en gammel Van Damme film. Ja, det kan være rimelig skøre indslag, og hvis man kigger på vores kladeliste lige nu, så er den ret underholdende,« siger Peter Sørensen og tilføjer, at alle er velkomne til at kigge ind med idéer til events.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

|

»Det er trygt at bo sammen med andre mennesker«

Farveladeslottet fylder 100 år