Håndværkerne gennemgår i øjeblikket alle tre etager for at være sikre på omfanget af vandskaderne. Bygningen er gammel
in

Det regnede ned fra lofterne

VAND. Biblioteket på Rentemestervej må rive flere etager ned, efter at en forglemmelse fik det til at regne fra etage til etage. Det er dog ikke så dårligt, at det ikke er godt for noget, siger lederen af biblioteket.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

SKADER: Efter at have nydt weekenden i Milano kom Tine Garsdal tilbage til sit kontor på Bibliotektet på Rentemestervej midt i december.

Rengøringsmanden var mødt ind før hende, så hun undrede sig ikke videre over, at skrivebordet var ryddet.

»Jeg tænkte, at han måske var i gang med en hovedrengøring,« siger Tine Garsdal, leder af biblioteket.

Det gik dog hurtigt op for hende, at noget var helt galt.

Fredagen forinden havde en frivillig på biblioteket brugt en højtryksspuler til at rengøre forskellige remedier. Personen havde slukket for spuleren, men ikke for hanen. Derfor var et rør hoppet af, og hele weekenden var det stået ud med vand fra røret, som havde fået det til at regne ned gennem etagerne i den gamle del af biblioteket.

»Det var selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det skete, men heldigvis kom hverken mennesker eller bøger noget til,« siger Tine Garsdal

Skaderne er et spørgsmål mellem Københavns Kommune og deres forsikringsselskab, og det får altså ikke økonomiske konsekvenser for biblioteket.

»Det kommer til at få de konsekvenser, at lokaludvalget er flyttet til Tomsgårdsvej, og vi skal flytte ud i nogle midlertidige pavillon-kontorer (containere .red). Til gengæld kommer biblioteket til at køre helt som normalt, så det er bare med at komme herned og bruge det,« siger hun.

Vandskade er også godt

Biblioteket ved ikke, hvem der glemte at slukke for vandet, som var årsagen til misseren, og Tine Garsdal kommer heller ikke til at gøre noget for at finde ud af det.

»Det var ikke hærværk, men det var en fejl, som vi alle sammen kunne have lavet. Det er ligegyldigt, hvem der har begået den,« siger hun.

Midt i al ulykken kan Tine Garsdal dog også se noget positivt i de omfattende skader.

»Det betyder jo, at hele den gamle bygning bliver renoveret. Det er ikke så tosset, og det kommer også til at give os nogle nye muligheder, som vi glæder os til,« siger hun.

Biblioteket på Rentemestervej åbnede i 2011 med en ny arkitekttegnet bygning, der med sin guldfacade lyser godt op i området. Den nye bygning blev bygget klos op ad den gamle del, som indtil vandskaden blev brugt til kontorer for Bispebjerg Lokaludvalg og de ansatte på biblioteket.

Den gamle del var oprindeligt en sæbefabrik, som blev opført i 1904. Dengang producerede firmaet Schous Fabriker maskinsæber, sæbespåner, skocreme, soda, bløde husholdningssæber på adressen.

Under den kommende renovering bliver skallen af den gamle fabrik bevaret, mens indmaden bliver totaltrenoveret.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Skøjtebanen åbner ikke i denne sæson

Der findes ingen Ingse uden Anker