in

Skole sætter fokus på ekstremisme

Radikaliseret: I fredags afholdte DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og C:NTACT workshop om ekstremisme og radikalisering på Blågårds Skole.

På scenen stod fire personer frem og fortalte deres personlige historie om at være en del af yderligtgående miljøer, om at føle sig marginaliseret i samfundet og om at befinde sig i gråzonerne for, hvad man kan som en del af et demokratisk samfund.

Eleverne mødte blandt andre en tidligere rocker og nynazist, som i dag kan se sit had som et resultat af en kærlighedsløs barndom.

Derudover stod to muslimske konvertitter på scenen, som i deres åndelige søgen var kommet i kontakt med meget ekstreme holdninger. Slutteligt fortalte en venstreaktivist, som stadig er vred, men finder nye veje til at udtrykke sine holdninger, om sit liv.

»Jeg tror på, det er godt at åbne elevernes blik for, at der findes forskellige holdninger derude, og at mennesket bag den tidligere ekstremisme er et normalt menneske,« siger Pil Zeeberg lærer i 7. a og b.

Hun fortæller, at eleverne syntes, at besøget var spændende.

»Elever i den alder er meget påvirkelige. Derfor er det vigtigt at forberede dem på ekstreme holdninger, og det er vigtigt at samle op i klassen efterfølgende og få talt godt igennem, hvad det er, de har set,« siger Pil Zeeberg sr

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

»Jeg kommer her for at få lidt selskab«

Skøjtebanen åbner ikke i denne sæson