in

Tag i gymnasiet og kom på højskole …

Rektor Maja Bødtcher-Hansen er ved at udvikle en ny profil for Frederiksberg Gymnasium. Pilotprojektet starter til august med de nye 1. g’ere.

Af Nanna Boye.
nanna@lokalavisen-frb.dk.

Dannelse, engagement. kreativitet og kritisk stillingtagen. Hvordan takler 1.g’ere det? Ved de, hvordan man håndterer det i dagligdagen?
Det er noget af det, som gymnasieelever – ud over det faglige – rustes til, når Frederiksberg Gymnasium med en helt ny profil og et pilotprojekt vil klæde eleverne bedre på til gymnasiestarten.
»Det er super spændende, og jeg glæder mig meget,« siger Maja Bødtcher-Hansen, rektor og igangsætter til den nye profil af gymnasiet.
Når eleverne starter i gymnasiet, skal de på højskole! Her skal de rystes sammen som klasse og rustes til begreberne: dannelse, engagement, kreativitet og kritisk stillingtagen. Eleverne fordeles på fire højskoler i hele landet, hvor de – og deres lærer – skal opholde sig en uge.
»Mange kommer direkte fra folkeskolens 9. klasse og triller bare videre. De kommer med forskellige baggrunde, men med en uge på højskole, håber vi på et stærke socialt sammenhold, som de får glæde af alle tre år.
Vi vil også fokusere på, hvordan de håndterer gymnasiet, indholdet og forventningerne – og hvorfor det er vigtigt at engagere sig og deltage i livet på skolen.
For det at gå i gymnasiet er et forpligtende fællesskab. Noget, man også ser, i f.eks. sports- og politiske foreninger eller hos spejderne.
Tanken er at fokusere på grundindholdet, uddannelsens kerne og fællesskabet.
Det med fællesskab er de dygtige til på højskolerne, så det låner vi derfra,« siger Maja og pointerer, at hun håber, at eleverne tilegner sig en form for medborgerskab for gymnasiet.
Den nye profil præger hele uddannelsen – både i de enkelte fag og i større projekter på tværs. Ud over fællesskabet, er der også faglig sparring. Der kommer forskellige oplægsholdere, både politiske- og kulturelle personligheder, når eleverne er på højskoleopholdet.

For mange elever dropper ud
»Med fællesskabet håber vi også at løfte det faglige niveau. Mange elever har det svært i perioder af de tre gymnasieår. Fællesskabet kan styrke eleverne i de svage perioder. Alt for mange dropper ud. Med et stærkere netværk håber vi, at eleverne kan hjælpe hinanden videre. Når de starter her, vil vi også gerne se dem med studenterhuen på,« fastslår Maja.
Projektet starter til august, når de godt 230 nye elever begynder. Frederiksberg Fonden støtter projektet med 500.000 kr. Kompetencesekretariatet med 300.000 kr.

Åbent Hus:
Torsdag 18. januar. Dørene åbner kl. 19 og selve programmet er kl. 19.30-21. Tal med elever, lærere og studievejledere.
Særligt åbent hus-arrangement for efterskoleelever lørdag 20. januar kl. 13-14.30.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Et hus til fordybelse

Firhjulede skal på omvej når Gammel Kongevej ensrettes