Arkivfoto: Michael Paldan
in

Udvalget, hvor den lokale indflydelse gror

LOKALDEMOKRATI. I 10 år har formand for bymiljøgruppen i Kgs. Enghave Lokaludvalg, Ann Vikkelsø, knoklet for lokale sager som grønne områder og sikre skoleveje. I den nye artikelserie ‘Lokaldemokraterne’ fortæller hun om arbejdet.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

DET LOKALE VALG: Ann Vikkelsø er en af de sydhavnere, som ved, hvad det vil sige at være med i et lokaludvalg. Formandinden for bymiljøgruppen i Kgs. Enghave Lokaudvalg har nemlig knoklet for den lokale indflydelse siden udvalgets begyndelse for 10 år siden:

»Jeg er med, fordi vi her i Sydhavnen har en lille lokal forening, der hedder Det Grønne Knæ, hvor vi kæmper for at bevare de grønne områder herude. Derfor synes jeg også, det var oplagt at stille op til lokaludvalget, fordi det er der, man ligesom kan få noget lokal indflydelse,« fortæller hun.

En god lokal kultur

I Kgs. Enghave Lokaludvalgs første leveår på prøve, oplevede Ann Vikkelsø, at det var svært at trænge igennem muren til Københavns Rådhus, men som årene er gået, har kommunen ligesom fået øjnene mere og mere op for de lokale stemmer, fortæller hun:

»I Kgs. Enghave Lokaludvalg har vi altid haft de lokale briller på, og grunden til, at jeg er blevet siddende i lokaludvalget i så mange år, er nok netop, at jeg synes, vi har fået lavet en god kultur, hvor vi langt hen ad vejen er et samarbejdende lokaludvalg, selv om der selvfølgelig også er nogle steder, hvor vi er politisk uenige.«

De store lokale sejre

De lokale sager er da netop også, hvad Ann Vikkelsø finder mest interessant, og når formandinden for lokaludvalgets bymiljøgruppe kigger tilbage på de lokale sejre gennem årene, dukker der flere eksempler op. Højt på listen står dog en kamp for en stiforbindelse, som endte med nogle helt andre løsninger:

»Vi arbejdede benhårdt på at få en stiforbindelse i form af en bro, der kunne binde bydelen bedre sammen, og vi fik faktisk bevilget penge til det. Løsningen der var råd til, var dog så dårlig, at vi faktisk endte med at sige, at det ville være spild af penge at bygge den, det tror jeg, vi fik ret meget credit for at sige. Vi ønkser selvfølgelig stadig en broforbindelse, men når jeg synes, at det stadig er en af vores store sejre, så er det fordi, det lykkedes os at beholde de 50 millioner i bydelen, der ellers skulle have været brugt til broen,« forklarer Ann Vikkelsø og uddyber:

»For pengene fik vi skabt en række sikre skoleveje. Ved Sjælør station, langs banehegnet ved Sydhavn Station, det nye, der er lavet ved Borgmester Christiansens Gade, hvor der er helle, så det er sikrere at komme over vejen, den nye stiafvikling ved bunkeren nede ved Sjælør Boulevard. De er alle tiltag, der er betalt af pengene fra broen.«

Som repræsentant for foreningen ’Det Grønne Knæ’ har Sydhavnens grønne områder som Tippen også stået højt på dagsordenen alle årene. Men når Ann Vikkelsø kigger frem mod de næste fire år i Kgs. Enghave Lokaludvalg bliver metrobyggeriet noget af det, der kommer til at fylde på prioriteringslisten:

»I løbet af det næste års tid kommer stationspladserne i høring, hvor vi er blevet lovet en udvidet høring omkring Mozarts Plads. Her skal vi selvfølgelig med helt ned i de mindste detaljer. Det gælder jo også Sluseholmen Station, som kommer til at ligge i Fordgraven,« siger Ann Vikkelsø, der også glæder sig over, at det lidt oversete Bavnehøj får en tiltrængt områdefornyelse, der starter op i 2018.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Lysfestival skal hylde mørket

»Hvis du er aktiv får du også indflydelse«