Det blev også til et besøg på Rabarbervej og det gamle vandværk: Foto: Dan Møller
in

Ud at se med lokaludvalget

lokalt. Vanløse Lokaludvalgs årlige nytårskur og -tur kom helt ud til udkanten af Vanløse og ridsede planer, drømme og ønsker op.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

ønsker og ideer: Den årlige nytårstur eller -kur med Vanløse Lokaludvalg rundt i Vanløse ridser som regel både status, ønsker og ideer op på én gang.

Et eksempel: den bro, der skulle forbinde metroen med det nye center, Kronen, er endnu ikke blevet bygget.

Det var i den store cykelkælder med 1300 cykel parkeringspladser, at turen startede.

Her fortalte Jan Mørch fra lokaludvalgets trafikgruppe om de sidste brikker der skal falde på plads i forbindelse med Kronen.

Som sagt er der 1300 cykel-parkeringspladser i forbindelse med Kronen, men mange ved ikke at den findes for skiltningen har været ikke -eksisterende. Der kommer et stort skilt op meget snart, så der er ingen undskyldning for at parkere sin cykel på Vanløse Torbv, hvor der i øvrigt ikke må stilles cykler.

Broen fra metro til Kronen er som sagt foreløbig ikke blevet til noget og terrænet langs med Kronen frem til Flintholm er endnu ikke færdigt. Her skal være grønt fritidsområde.

Turen gik videre til Rabarbervej, hvor byggefirmaet Gefion nu for fjerde gange forsøger at få godkendt et byggeri, som blandt andet både beboerne, men også boligselskabet AKB, der står for de eksisterende boliger samt flere politikere, er modsstandere af de byggeplaner der ligger nu. De samme parter vil også have det gamle vandværk, der har stået og forfaldet i årevis, renoveret og indrettet til beboeraktiviteter.

»Den oprindelige ide var, at kommunen skulle sælge det gamle vandværk til AKB, men AKB ville ikke købe det,« fortalte formanden for Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen.

Vi bringer mere om byggesagen i næste avis. Sagen har været til høring og der er indkommet mange høringssvar, blandt andet også fra folk i Grøndalsvænge Haveby. De gør opmærksom på, at de i forvejen store parkeringsproblemer på Grøndalsvænge Alle vil blive øget med mere byggeri.

Turen gik videre forbi Bellahøjmarken, hvor ønsket om at få stynet poplerne foran Grøndal Multicenter, stadig ikke er blevet efterkommet. Ønsket er blevet fremsat så man kan se byen fra Bellahøjvej. Det er ikke muligt i dag når der er blade på træerne. Der er faktisk sket det modsatte. Træerne er blevet endnu højere.

Næste stop var hos det lokale beboercenter Kontakt mellem mennesker på Godthåbsvej. Det fattes penge og må lukke om få måneder hvis man ikke finder en eller anden form for økonomisk løsning.

Huset har 30 aktive medlemmer, der mødes om flere aktiviteter, blandt andet strikning bridge, læsegrupper og stavgang.

Stedet rummer også et bibliotek og man kan komme og hente bøger både gratis og købe andre for en flad femmer. Hvert år er der flere udstillinger med lokale folk.

Den kedelige plads

Helga Larsens plads henligger som en ret kedelig plads i dag med parkeringspladser.

Lokaludvalget har længe ønsket, at der blev gjort noget drastisk for at skabe en hyggelig plads med bænke, måske cafe, bordtennis osv

Der er lavet tegninger der viser det og Cafe Vik, hvis bagindgang støder op til pladsen, har meldt ud at de er interesserede i at lave cafe der .

Per Stengade, medlem af lokaludvalget og formand for interessegruppen Enggruppen, fortalte om status for Damhussøen og -engen. Der er udarbejdet en udviklingsplan og den nævner blandt andet det som vi tidligere har fortalt om, nemlig en højere og bredere dæmning mellem sø og eng ved cafeen, så søen kan rumme mere vand og forholdene for både cyklister og fodgængere bliver bedre.

Natur- og miljøstation

Der er flere planer for området, hvor der i øvrigt er mere vand på engen end set i mange mange år. Fuglene er glade for det, men det giver problemer for blandet fodboldklubberne. Der er dog bevilget penge til at dræne området, men hvornår det sker vides ikke.

»Men vi har også foreslået en natur- og miljøstation, hvor skolerne kan komme og lære om livet på søen og på engen. Vi har taget kontakt til skolerne for at lægge pres på kommunen,« fortalte Per Stengade.

Turen gik så forbi det område, ved fodbold- og idrætsområdet, hvor der plan om at anlægge en børnehave. Det er et grusareal, der i dag kun bruges til at parkere containere og materiel.

Streetsport og lethal

På området omkring rullehockeyklubben på Klitmøller vej har man ønsker til en lethal og nogle streetsports-muligheder. Samtidigt også et ønske om en mobil genbrugsstation.

»Dette er et af de få tomme områder, der er tilbage i Vanløse, så vi håber at man vil efterkomme vores ønsker,« fortalte Per Stengade,.

»I forbindelse med en lille genbrugsstation kunne man også etablere en byttecentral, hvor folk kan komme med ting og sager de ikke bruger mere og samtidigt hente noget de kan bruge,« fortalte han. Noget man kender fra de store genbrugsstationer.

Men alt i alt en tur, der viste at der skam er mange ønsker til Vanløse i den nærmeste fremtid. Måske der kunne falde penge af ti noget af det fra de såkaldte overførselspenge til foråret.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Fældningen af Assistens Kirkegårds gamle rønnetræer er startet

Det er sjovere end at samle på frimærker