Nørrebrohallen har i øjeblikket ingen servering. Den nuværende forpagter har ikke serveret siden i søndags. Foto: Arkiv
in

Restaurant har tabt millioner på bandekrig

FRYGT. Nørrebro Spisehus har mistet aftaler, der løber op i mere end to millioner kroner. Ifølge direktøren skyldes det, at gæsterne er bange for at komme på den Røde Plads.

Af Simon reenberg

sre@minby.dk

TAB: Skyderierne mellem bandegrupperinger på Nørrebro har været skyld i, at Nørrebro Spisehus i Nørrebro Hallen har mistet i omegnen af to millioner kroner.

Det fortæller direktøren i firmaet bag Nørrebro Spisehus, Peter Kjøller.

Spisehuset har foruden de daglige gæster en række større arrangementer, hvor de serverer mad til gæsterne. Det er 11 af disse arrangementer, der fra maj 2017 til nytårsaften 2017 er blevet aflyst, fordi kunderne har frygtet for deres gæsters sikkerhed.

»Der er tale om arrangementer, der er aftalt helt ned til, hvad de skal have at spise, som så bliver aflyst,« siger Peter Kjøller.

Senest mistede spisehuset en ordre nytårsaften til en værdi af 350.000 kroner, fordi kunden ikke følte, at det var sikkert.

Det på trods af at der ikke har været skyderier omkring Mjølnerparken siden november.

Flere andre butikker omkring den Røde Plads på Nørrebro har i den forgangne uge fortalt om lignende problemer.

Tør ikke byde igen

Muligheden for at drive restauration i Nørrebro Hallen skulle efter planen være sendt i udbud i disse dage, men på grund af et juridisk tvivlspørgsmål om overdragelsen af medarbejdere er udbuddet er annulleret for nu. Der har derfor ikke været servering siden i søndags.

»Generelt oplever vi i kommunen, at det er svært at få forpagtere til de københavnske idrætsanlæg, og derfor har vi ikke noget grundlag for at sige, om det er blevet sværere at finde nye forpagtere på grund af bandekrigen,« skriver fritidschef i Kultur- og Fritidsforvaltningen Mads Kamp Hansen.

Som forholdene er nu, byder Nørrebro Spisehus ikke ind på opgaven.

»Det var vores plan at byde på opgaven, men vi tør ikke igen,« siger Peter Kjøller.

Nørrebro Spisehus har drevet cafe og kulturhus i hallen siden maj måned. Ifølge Peter Kjøller har de kalkuleret med en omsætning på 600.000 kroner om måneden. Med et tab på omkring to millioner kroner er der altså tale om et tab på 40 procent af omsætningen.

Det er så stort et tab, at Peter Kjøller ikke kan se anden mulighed end at kommunen bakker op økonomisk, indtil man er sikker på, at bandekrigen er forbi.

»Hvis man fra kommunens side ønsker sig et kulturhus, hvor der sker en masse ting, som er gode for lokalområdet, så er en løsning at gå ind og sige, at man vil støtte op om det her projekt økonomisk,« siger han og tilføjer, at han godt ved, at der ikke er stor sandsynlighed for, at kommunen vil det.

Kontrakten mellem kommunen og den nye forpagter står over for forhandlinger. Kommer I frem med det her nu for skaffe jer en bedre forhandlingssituation?

»Vi har mærket på egen krop de udfordringer som Nørrebro Hallen er, og vi kan fremlægge de mails, vi har fået med aflysninger for kommunen, hvis de gerne vil se dem,« siger han og afviser, at det skulle være et led i forhandlingssituation.

Stevnsgade Basketball klub står bag Nørrebro Spisehus og de har haft kontrakt frem til 31/12 med Københavns Kommune, hvor de er blevet opsagt, fordi de ikke har betalt husleje siden maj måned.

I søndags var deres sidste arbejdsdag, og basketball-klubben har investeret 50.000 kroner i den socialøkonomiske virksomhed Nørrebro Spisehus, som de ifølge direktøren har tabt.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Hvad blev der egentlig af knægten på den borede knallert?

Ghettoer er fanget mellem to krav