Movias udkast til nyt buslinjenet i den københavnske del af Amager under navnet Nyt Bynet. Nyt Bynet omfatter de almindelige gule busser uden farvede hjørner - nogle A
in

Borgermøde om nyt busnet

KOLLEKTIV TRAFIK. Busnettet skal tilpasses, når Metro Cityringen åbner om halvandet år. Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg holder borgermøde 15. januar om Movias forslag til Nyt Bynet, der behandles politisk til foråret.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

KØBENHAVN: Hovedstadsområdet får 17 nye metrostationer, når Metro Cityringen åbner i sommeren 2019.

Mange passagerer vil derfor vælge nye måder at komme fra A til B på, fordi man kan benytte den hurtigere metro i stedet for bussen, enten på hele eller en del af rejsen.

For at sikre en ny, god arbejdsdeling mellem metro og bus, og for at styrke bustrafikken i de kommuner, hvor Cityringen ikke kører igennem, har Movia i tæt samarbejde med forvaltninger i kommunerne og Region Hovedstaden udarbejdet et forslag til, hvordan de almindelige gule busser skal tilpasses, når Cityringen åbner.

Linjeføringen for A-, C- og S-busserne blev allerede besluttet i starten af 2017, da Movias Trafikplan 2016 blev vedtaget i Movias bestyrelse, efter den havde været i politisk høring i alle 45 kommuner og to regioner i hovedstadsområdet og på Sjælland.

Nyt Bynet kalder Movia sit forslag til det nye linjenet for de gule busser, og forslaget er nu sendt i høring i Københavns Kommunes 12 lokaludvalg, Ældrerådet, Ungerådet og Handicaprådet som optakt til en politisk behandling til foråret.

Senere i januar sendes Nyt Bynet i høring i Frederiksberg Kommune, mens andre berørte kommuner ifølge Movia er på overvejelsesstadiet i forhold til processen.

Linje 18 lander på Amager

Her på Amager har borgerne mulighed for at blive inddraget i processen på mandag 15. januar, hvor Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg holder borgermøde klokken klokken 19.00-21.00 i BETA2300, Øresundsvej 6.

Københavns Kommune og Movia præsenterer her det nye busnet med fokus på den københavnske del af Amager. Man kan høre om nye busruter, stoppesteder og frekvens, stille spørgsmål og kommentere over en kop kaffe eller te.

En af nyskabelserne i forslaget er linje 18, der skal køre fra Emdrup Torv via Ydre Nørrebro, det centrale Frederiksberg, Valby station, Sjælør, Sydhavnen, Bella Center station, Ørestad station til Lergravs-parken station. Mellem Bella Center station og Lergravsparken station skal linje 18 køre som linje 4A gør i dag – i Nyt Bynet skal 4A ikke frekventere Amager længere.

Forslag til ny linjeføring for alle busser kan studeres nøje på moviatrafik.dk/nyt-bynet.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

|

Socialdemokratiet ligger i blodet

Følelser og facts i skoledebat