Daimi Gentle modtager Leo Mathisen Prisen.
in

Jazzpris til Daimi

Daimi får Leo Mathisen Prisen 2018 og synger ved overrækkelsen.

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

 

Sangerinden og skuespileren Daimi Gentle, der har været aktiv på scenen i over 55 år, modtager Leo Mathisen Prisen.

Det sker fredag 19. januar i DR Koncerthuset, hvor hun også synger.

Det er niende gang, pri-sen bliver uddelt. Det er Leo Mathisen-foreningen How How og Danske Populær Autorer, der står bag prisen.

Gennem sin karriere har Daimi optrådt i forskellige jazzsammenhænge, bl.a. med Louisiana Jazzband, jazztrio Sophisticated Ladies og Kansas City Stom-pers.

Daimi bor i Søborg, men med lokale briller er hun jo nærmest frederiksberger. For siger man Riddersalen, tænker man på Daimi. Her har hun været tilknyttet siden midten af 1970’erne, og her er hun stadig aktiv.

I motiveringen lyder det bl.a.: »Med tanke på Leo Mathisens ofte meget humoristiske og skæve indfaldsvinkel til både liv og jazz, falder Daimis livslange kunstneriske virkes evne til altid at søge nye, sjove og skæve samarbejder med alt fra Klaus Rifbjerg og Bent Fabricius-Bjerre over Dirch Passer og den danske revy til det lange makkerskab med Jytte Abildstrøm på Riddersalen på Frederiksberg – ja, da falder Daimi helt naturligt i øjnene som en værdig, nysgerrig og altfavnende modtager af Leo Mathisen Prisen 2018.«

Prisen overrækkes fredag 19. januar i Studie 2 i DR Koncerthuset.

 

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Satirisk bid og humor samt chilensk poesi

Billetpriser under lup