Bliver det billigere for børn og pensionister i Flintholm? Det vil tiden vise. Arkivfoto: Martin Sørensen
in

Billetpriser under lup

Kommunalbestyrelsen går i dialog med firmaet, der driver Flintholm Svømmehal, om lavere billetpriser for børn og ældre.

Af Jeanette Hougaard.

jhg@minby.dk.

 

Bølgerne er til tider gået højt på avisens debatsider om billetpriserne i Flintholm Svømmehal, siden den åbnede i sommer. Kritikken, særligt fra Socialdemokratiet, har været, at billetpriserne er højere end i Frederiksberg Svømmehal, mens forsvaret for den sandhed har været, at tilbuddet ikke er helt sammenligneligt med Frederiksberg Svømmehal. Flintholm Svømmehal anvendes i særlig grad af svømmeklubber, til skolesvømning, wellness og som badeland for børn.

 

Forslag om forhandling

På kommunalbestyrelsens sidste møde i december behandlede medlemmerne et forslag fra Socialdemokratiet.

De ønsker at rette henvendelse til firmaet Gribskov Gruppen, der driver svømmehallen, om muligheden for at sænke billetpriserne for børn, pensionister med helbredskort og unge.

Det besluttede samtlige partier at sætte i gang – med undtagelse af Liberal Alliance.

 

Det koster at ændre indhold

Frederiksberg Kommune har indgået en kontrakt om driften med Gribskov Gruppen, og begynder kommunen at ændre på indholdet ved at mindske firmaets indtægter for udvalgte brugere, har det naturligt nok en merpris for kommunen, advarer forvaltningen. Det løber op i cirka tre mio. kroner om året, hvis politikerne nu vil have, at priserne i Flintholm Svømmehal for børn og pensionister skal være identiske med Frederiksberg Svømmehal.

 

LA: Nej tak

Kommunalbestyrelsesmedlem Laura Lindahl (LA) stemte som den eneste imod forslaget om at rette henvendelse til Gribskov Gruppen.

»Jeg mener ikke, at vi som kommunalbestyrelse skal rette henvendelse til en privatdrevet virksomhed og bede dem sænke prisen på deres produkt. Hvad bliver det næste? Skal vi også tage kontakt til Nordisk Film Biografer og bede dem sænke priserne på billetter? Det giver ingen mening,« siger Laura Lindahl og foreslår i stedet at sænke skatten, så borgerne får større økonomisk frihed til at benytte fritids- og kulturtilbud.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Jazzpris til Daimi

Skøjtebanen stadig ikke klar