Tirsdag 12. december: Det drypper med vand fra loftet på Kastrupgårdsskolen. Foto: Tina Bergløv Kjær.
in

Skolelever hopper i vandpytter

SKOLERENOVERINGER SEJLER. Kastrupgårdsskolen i Tårnby er så nedslidt, at det drypper med vand fra loftet, når det har regnet. Problemet har været kendt i årevis, men flere politikere peger på, at der afsættes alt for få penge til renoveringer for at få alle kommunens skoler bragt i ordentlig stand.

AF JAN JEPPESEN

jje@amagerbladet.dk

TÅRNBY: »Skal min datter være iklædt redningsvest, når hun skal i skole?«

Det er blot ét af mange spørgsmål fra en bekymret forælder til en elev, der går på Kastrupgårdsskolen i Tårnby.

Tirsdag 12. december mødte eleverne ind på skolen for at konstatere, at vandet dryppede ned fra loftet. Og det har fået mange forældre og politikere til at kritisere kommunen for manglende vedligeholdelse. Andre kræver handling her og nu, da der er stor risiko for skimmelsvamp.

»Tårnbys folkeskoler er nedslidte og trænger gevaldigt til et løft. Ofte føler man sig hensat til skoler i mindre udviklede lande. Det kan vi ikke være bekendt. Jeg håber, at vores nyvalgte kommunalbestyrelse vil tage problemerne alvorligt, når de 1. januar trækker i arbejdstøjet, for nu hopper både børn, personale og forældre over de mange indendørs vandpytter,« skriver Tina Bergløv Kjær i en kommentar på Facebook.

»Ja, det er perfekte forhold for skimmelsvamp,« konstaterer Kristian Kaare Pedersen, mens Suzanne Kjær Christensen fortæller, at problemet er af ældre dato:

»Vi skrev om problemet til den daværende skoleleder, da Andrea startede i 0. klasse. Hun går nu i 7. klasse!«

Svømmehal suger penge

Flere ønsker, at der bliver bygget nye, moderne folkeskoler, da det er for dyrt at renovere de eksisterende skoler.

Tommy Frederiksen, kommunalbestyrelsesmedlem for de Radikale, tvivler på, at der kommer flere penge til skolerenoveringer:

»En ny skole vil ikke løse noget for de mindst 80 procent af eleverne, der stadig skal gå på de gamle skoler. Før sidste valg støttede jeg, at pengene blev brugt til skolerenoveringer i stedet for på en ny svømmehal. Men de partier, der støttede en svømmehal, er faktisk kommet styrket ud af kommunalvalget,« skriver Tommy Frederiksen.

Paw Karslund fra Dansk Folkeparti henviser til, at forvaltningen for nogle år siden udarbejdede en priroteringsliste til skolerenoveringer:

»Vi fulgte den stort set, men der var ikke penge nok til at opfylde hele listen.

Derfor bør der igen afsættes et beløb i samme størrelsesorden (25-30 mio. kr., red.) Der er stadig faglokaler der er alt for slidte og det samme gælder omklædnings- og badeforholdene,« skriver Paw Karslund i en kommentar.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Robotstyret parkering under jorden er fremtidens p-plads

På juleferie med sejr