Indtil fredag stod livreddertårnet som et vartegn over Havnebadet Sluseholmen
in

Da havnebadet blev tårnbarberet

LIVREDDERTÅRNET. Det kom bag flere naboer til Havnebadet Sluseholmen, da det rødhvide livreddertårn pludselig blev fjernet fredag morgen. Tårnet er ejet af Trygfonden, som har fjernet det, fordi kommunen har opsagt aftalen med dem.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

FORSVUNDET: Det var noget af en overraskelse, der ventede naboerne til Havnebadet Sluseholmen, da der trillede en kæmpemæssig kran ind til badebassinet fredag morgen ved ottetiden. Det fortæller vinterbader Ulla Britta Buch, der mødte kranføreren på vejen til en morgendukkert:

»Jeg var på vej ned for at bade, og så mødte jeg en mand og spurgte, hvad han havde gang i. Han sagde så, at der snart ville komme en kranbil og fjerne livreddertårnet. Jeg må da indrømme, at jeg blev lidt overvældet, og så undrede jeg mig over, at vi ikke var blevet informeret på forhånd. Jeg synes ellers, vi har et udmærket samarbejde med Københavns Kommune, så hvorfor fortæller de os ikke lige, at tårnet bliver pillet ned?« siger Ulla Britta Buch, der er bestyrelsesmedlem i Badekompagniet Sluseholmen.

Tårnet tilhører Trygfonden

I Kultur- og Fritidsforvaltningen kan ejendomsdriftschef Morten Clausen dog fortælle, at man heller ikke her var klar over, at tårnet skulle fjernes. Det rødhvide livreddertårn tilhører nemlig slet ikke forvaltningen:

»Det er Trygfonden, der ejer de rødhvide tårne, så det er dem, der har fjernet det. Det har de gjort, fordi vi har valgt at opsige en driftsaftale med dem i forhold til livredning i Havnebadet Sluseholmen. Det har vi gjort, fordi vi mener, at vi kan gøre det billigere selv,« forklarer han og uddyber:

»Københavns Kommune har jo i forvejen næsten 200 uddannede livreddere tilknyttet, og dem mener vi, at vi kan udnytte bedre. Noget af det, der er med Trygfonden, er, at de dækker en del strande rundt omkring i landet. En del af deres medarbejdere kommer derfor eksempelvis fra Jylland og andre steder, og så de skal jo have et sted at overnatte, når de arbejder ved Havnebadet Sluseholmen. En regning, Københavns Kommune har betalt.«

Et vartegn er væk

For vinterbaderne har det rødhvide tårn ikke som sådan en funktion, men som nabo til havnebadet er Ulla Britta Buch ked af, at man nu har fjernet et arkitektonisk vartegn:

»Nu er her helt tomt, og vi mangler virkelig det fantastiske varetegn, som tårnet var for de badende. Det er jo ikke bare på Sluseholmen, at det rødhvide tårn er et varetegn, de står jo på strande over hele Danmark, hvor Trygfonden er til stede. Jeg vil sige, at det hele ser lidt barberet ud herude. Det var dog heldigt, at jeg var til stede, da de kom med deres kran for at fjerne tårnet, for de var jo ved at tage foreningens stander med sig,« siger Ulla Britta Buch.

Hvad sker der nu?

Hvad der kommer til at ske med pladsen nu, er der ikke rigtig nogen, der ved. På Facebook skriver Havnebadet Sluseholmen, at:

»… Fjernelsen af tårnet betyder derudover, at vi får en 45 kvm stor tagteresse, som alle brugere kan have glæde af.«

Ulla Britta Buch ville dog langt hellere have et nyt tårn på pladsen. Om det er muligt, kan ejendomsdriftschef Morten Clausen dog ikke love på nuværende tidspunkt.

»Der skal jo fortsat være havnebad på Sluseholmen, men om der kommer et nyt tårn op, kan jeg ikke lige sige endnu. Tårnet har sådan set ikke nogen funktion, det er rent visuelt, så vi har ikke besluttet, hvad der skal ske. Man kan jo overveje at tage en snak med Trygfonden om, de vil stille deres tårn tilbage,« fortæller han.

Indtil videre må Ulla Britta Buch og de andre vinterbadere altså undvære deres rødhvide vartegn, når de hopper i Sluseholmens kun tre grader kolde vinterbølger.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Rådhusmøbler til salg

En københavner krydser sit spor