Interessen for at lave keramik i Valby blev så omfattende
in

Keramikken i Valby åbner for nye brugere

AFTALE. Brugere og ledelse i Valby Kulturhus har aftalt at finde måde at optage nye brugere i det populære tilbud på.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

KLINKEDE SKÅR: Der er en lang kultur for brugerinvolvering i keramikken i Valby Kulturhus og det er på den ene side en enorm styrke.

På den anden side giver det udfordringer, når interessen er så overvældende, at man tidligere på efteråret måtte lukke for nye brugere.

Aftale på plads

Nu har brugerne og ledelsen i Kultur Valby på et møde aftalt, at man skal finde en løsning, der giver mulighed for, at nye brugere kan komme til.

Det var den stigende interesse for keramikværkstedet, der fik ledelsen til i samråd med brugerne at indføre et midlertidig stop for nye brugere.

»Nu skal vi sammen finde et koncept, der gør det muligt for interesserede københavnere løbende at få adgang til keramikværkstedets tilbud, samtidig med at vi sikrer, at nye keramikbrugere ved, hvordan værkstedet fungerer. Så vi kan hæve det midlertidige stop og igen åbne døren for nye brugere samtidig med, at vores nuværende brugere fortsat kan lide at bruge værkstedet,« lyder det fra Lene Karsbæk, der er daglig leder af Valby Kulturhus på Kultur Syds hjemmeside.

Mere og større

Tidligere i år besluttede Kultur- og Fritidsudvalget, at keramikværkstedet skal blive i Valby Kulturhus, efter overvejelser om at lukke eller flytte værkstedet.

Samtidig har udvalget lagt op til, at ledelsen i Valby Kulturhus skal undersøge muligheden for at øge kapaciteten for keramikværkstedet.

»Det vil vi naturligvis se på med helt friske øjne. Som det er nu, er der ikke mange kvadratmeter i Valby Kulturhus, der ikke allerede er i brug, og derfor vil en kapacitetsudvidelse af keramikværkstedet formentligt betyde, at andre brugere får reduceret deres aktivitetsmuligheder. Derfor skal vi tænke i helt nye baner, hvis vi skal finde en god løsning på den udfordring”, siger Lene Karsbæk.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Lad sydhavnsøkonomien cirkle

Kom sikkert i land fra Inderhavnsbroen