Foto: Michael Paldan
in

Taget løftes – på den fede måde

STOMP I 3. Elever fra Lykkebo Skole fik sig en mega-fed oplevelse, da de i sidste uge var til stomp-finalestævne på deres egen skole. Her slog de på plastikspande mod 3. klasseselever fra Gasværksvejens Skole og Tagensbo Skole.

Af Flemming Saugmann

red@lokalavisen-va.dk

ALLE KAN VÆRE MED: 10-årige drenge og stillesiddende skoelarbejde er ikke verdens bedste cocktail.

Så det var som at være i himlen, da eleverne fra 3. klasse på Lykkebo skole i torsdags deltog i et fantastisk fyrværkeri af rytmer og musikalsk tidsforståelse.

Koncerten med over 200 elever fra Lykkebo, Tagensbo og Garværksvejens skole var kulminationen på et månedlangt grovmotorisk musikprojekt ’Stomp i 3. klasse’, som skulle give eleverne en forståelse for begreber om alt fra rytme til tempo, dynamik, perioder og fælles puls.

Og mon ikke det gjorde. Hele Lykkebo Hallen summede og larmede af bjergtagne piger og drenge, der slugte de professionelle projektmagere, som med skilte, fløjte og tydeligt kropssprog kommunikerede med elevgruppen og guidede dem gennem en komposition bestående af rytmer, breaks, start-stop, højt-lavt, shout, call-respons and you name it.

Følelsen af en fri fugl

For vildt var det, og det lyste ud af ungerne, hvor vidunderligt det var at lave noget sammen, hvor alle kunne være med – og hvor det hele handlede om samspil.

»Ikke mindst drengene følte sjg frie som fuglen,« fortæller læreren bag arrangementet, Kristine Gregersen og fortsætter.

»Og jeg nød at se, hvordan de elskede endelig at få lov til larme og hamre, uden der faldt brænde ned. Tværtimod var de samtidig som små sultne vinterfugle, der – i modsætning til hverdagskosten – nød at blive fodret af udefra kommende kapaciteter, som formåede at finde ind i børnenes univers og og slippe det fri i et befriende samspil.«

Og skal man tro de entusiastiske drenge og piger er de klar til at gå 3. klasse om, bare for at være med til den ’mega-fede’ oplevelse endnu engang.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Valg: Få medindflydelse via lokaludvalget

De løfter taget – på den fede måde