Det er 11. gang
in

Traditionsrig koncert til fordel for Redens arbejde

JULEMUSIK. Kom i julestemning i Københavns Domkirke med Ensemble Hovaldt og støt samtidig frivilligt arbejde på Vesterbro.

Af Christian M. Olsen

cmo@minby.dk

KONCERT: Søndag 17. december holder Ensemble Hovaldt julekoncert i Vor Frue Kirke til fordel for Reden International.

Koncerten er en årlig tradition, der kører på sit 11. år, og som altid vil publikum få lejlighed til at opleve et ensemble bestående af nogle af de bedste klassiske musikere og sangere fra ind- og udland.

Koncerten er gratis, men publikum har mulighed for i døren at donere et valgfrit beløb til Reden Internationals sundhedstilbud for udsatte udenlandske kvinder i prostitution.

Hjælp er ikke givet

Med koncerten ønsker Ensemble Hovaldt og Reden International at gøre opmærksom på de kvinder, Reden International møder, som af forskellige årsager ikke har adgang til sundhedstilbud – ofte fordi de er uregistrerede migranter, som er bange for at blive opdaget og udvist.

»Det er så vigtigt, at vi i Reden International kan stille sundhedstilbud til rådighed for de kvinder, som ikke kan, tør eller må opsøge hjælp i det etablerede system. Det kan vi kun, fordi vi får hjælp fra fonde og private givere, og derfor sætter vi stor pris på den mulighed, koncerten giver for at bidrage til vores arbejde og skabe opmærksomhed om, at der er mennesker i vores samfund, som ikke har mulighed for at modtage den helt basale hjælp, vi andre tager for givet,« siger forstander Kira West i en pressemeddelelse.

Reden International driver en klinik på Vesterbro, hvor kvinderne gratis og anonymt bl.a. kan blive testet for HIV og andre seksuelt overførte sygdomme. De frivillige læger og sygeplejersker i klinikken vejleder desuden kvinderne om prævention og rådgiver dem om, hvordan de kan passe på deres helbred.

Opsøgende arbejde

Reden International laver desuden opsøgende sundhedsarbejde i klinikker på hele Sjælland. På den måde kan de også nå de kvinder, der ikke har mulighed for at komme til klinikken på Vesterbro, eller som ikke kender til den.

Sundhedstilbuddene er også en god måde at komme i kontakt med kvinder, som kan være handlet til prostitution – en gruppe, som det ellers er vanskeligt at få kontakt med.

Guf for ørerne

Selve koncerten byder på messingmusik i en sammensætning, man sjældent ser i Danmark.

Ensemblet består af et håndplukket udvalg af nogle af de bedste danske og europæiske musikere såsom Jesper Busk Sørensen, anden basunist i Berliner Philharmonikerne, Ian Bousfield, tidligere solobasunist i Wiener Philharmonikerne og solotrompetist Phillip Cobb fra London Symphony Orchestra.

Som ekstra guf for ørerne vil sangerne Anne Margrethe Dahl og Louise Fribo samt koret Paradox slutte sig til ensemblet og sætte prikken over i’et på den stemningsfulde julekoncert.

Ved koncerten vil der være taler af ligestillingsminister Karen Ellemann og Reden Internationals forstander, Kira West.

Julekoncert. Københavns Domkirke. Søndag 17. december kl. 14. Gratis adgang, men det er muligt at donere et beløb til Reden Internationals sundhedstilbud.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

De løfter taget – på den fede måde

Kommunen har pillet 141 valgplakater ned