7. klasser fra Maglegårdsskolen rullede sushi sammen med sushi-kokke fra Letz Sushu. Overskuddet går til Børnefonden. Foto: Martin Sørensen
in

Ruller fra børn til andre børn

VELGØRENHED. 7. klasses elever fra Hellerup lavede sushi-ruller på Letz Sushi i Nørre Farimagsgade. Vores fotograf Martin Sørensen var med, da der blev rullet klistrede ris med fisk og grøntsager.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

NØRRE FARIGMAGSGADE: »Leg ikke med maden!,« formaner kvalitetsansvarlig på Letz Sushi, Kellen.

Det er onsdag formiddag og restauranten Letz Sushi i Nørre Farimagsgade har fået besøg af 7. klasses elever fra Maglegårdsskolen i Hellerup. De skal være køkkenchefer for en dag og lære at rulle sushi.

Al den sushi, børnene laver, vil blive solgt til restaurantens gæster, og pengene går til Børnefondens arbejde med sundhed og ernæring i Vestafrika.

Og netop denne onsdag er startskuddet på en række velgørende arrangementer på københavnske folkeskoler, hvor sushi-kokke fra Letz Sushi kommer ud på skolerne for at lære børn at rulle sushi.

Det er kvalitetschefen Kellen, der kigger nøje efter, om børnene har gjort det godt nok.

Hun vil ikke have, at de leger med maden.

August Emil Skov Korsgaard på 14 år har aldrig prøvet at lave sushi før.

»Det er lettere end jeg troede, men risene var meget fedtede,« siger han.

Sigrid Maj Bennike Gleerup Ovesen og Rosa Ravn Madsen på 13 år prøvede at være tjenere, og det syntes de var sjovt.

»Det er nemt at lave sushi, når man har lært det. Men det er svært at skære rullerne ud,« siger de med henvisning til de lidt klistrede ris, der kræver en skarp og våd kniv.

Overskuddet fra salget af rullerne går til Børnefonden, og mon ikke, at det er et par elever, der har fået hang til ruller med rejer, fisk, aioli og tang.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Frederiksberg er tilbage som målby

Nederlag som nederlagene har været flest