Golfsko gør det overhovedet en forskel?

Svaret er et stort og rungende ja. De rigtige golfsko gør en enorm forskel for dit spil. Under en runde går du mange kilometer, og det er derfor helt essentielt, at du har fodtøjet i orden. De rigtige golfsko kan forlænge din runde, optimere dit spil, forbedre dit handicap og forhindre ømme og trætte fødder efterfølgende.

Er du ikke helt overbevist endnu? Læs herunder, hvorfor det er fundamentalt, at du har det rigtige fodtøj, når du skal spille golf.

Golfsko er essentielle for din komfort – og derfor dit spil

Når du går 9 eller 18 huller, er det dine sko, der fragter dig rundt og det bliver hurtigt til mange kilometer. Derfor er det også vigtigt, at du vælger at prioritere dine fødder ved at stikke dem i et par komfortable og fornuftige golfsko, der har god stødabsorbering og aflastning.

Her bør du være opmærksom på, at skoen skal have en god pasform og stor komfort. De skal ligeledes give et stabilt og sikkert fodfæste, der gør det nemmere for dig, når du svinger golfkøllen. Derudover er det også såre vigtigt, at golfskoen kan ånde og slippe den fugt ud, der dannes helt naturligt i skoen. I det danske vejr er det samtidig en god idé at vælge et par golfsko, som er vandtætte.

Læder eller ej? Det kan også være en god idé at overveje, hvilket materiale skoen skal være lavet af. Med golfsko i læder følger som regel god komfort og fleksibilitet, mens prisen også er deroppe ad. Kunstlæder er et billigere alternativ, men her må man ofte gå mere på kompromis med kvalitet og dermed komfort.

De rette golfsko kan forlænge sæsonen

Spiller du meget golf eller vil du bare gerne spille meget golf er det en god idé at have mindst 2 par golfsko. På den måde kan hvert par få lov at ånde i mellem spil. Golfsko er vigtige for din oplevelse på banen, og skoene bør således sidde ordentlig fast på din fod, mens de skal holde fødderne varme og tørre.

Med et par gode golfsko forlænger du sæsonen betydeligt, og vejret bliver derfor ikke nogen undskyldning for at tage på banen.

Hvad med størrelsen? Det er ikke kun størrelsen, der gør en forskel, når du skal købe golfsko. Dine sko skal nemlig også passe til dit swing og mængden af runder, du spiller. Har du eksempelvis et meget kraftfuld sving med masser af fart, kan det være en fordel for dig at vælge nogle golfsko med ekstra støtte.

Komfort optimerer dit spil

God komfort giver mere frihed, samtidig med at det kan give den fornødne støtte og stabilitet, så du i sidste ende kan forbedre dit spil og dit handicap. Derfor er det også værd at overveje, om det kan forbedre dit spil, hvis du vælger at bruge indlægssåler i din golfsko. De kan nemlig forbedre hele din holdning og støtte om foden, så din kropsvægt fordelen mere jævnt og samtidig lindrer trykpunkter.

Hvorfor indlægssåler? En gennemsnitlig golfspiller går næsten 13.000 skridt per runde, mens han/hun bærer 12 til 25 kg udstyr det
kan derfor godt betale sig at gøre lidt ekstra ud af fodtøjet, så du får det bedste bevægelsesmønster, største komfort og bedste støtte.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

|

Bruger du de forkerte træningssko?

Kommunale ældreboliger står tomme