FOTO: THE COMMEDIA SCHOOL.
in ,

Amagerkansk og egyptisk teatersamarbejde

TEATERSKOLER. Den internationale teaterskole The Commedia School på Strandlodsvej er lige nu i Egypten og skabe en forestilling sammen med en lokal teaterskole. Resultatet kan man få at se 5. og 6. januar i Sundby.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

STRANDLODSVEJ: På Strandlodsvej ligger teaterskolen The Commedia School, der nok ikke er kendt af så mange amagerkanere.

Det er nemlig en international teaterskole – Nordens ældste faktisk – og eleverne kommer fra hele verden, blandt andet Finland, Tyrkiet, Indien, Canada, Kroatien, Norge, Spanien og Danmark. Det er en privat skole, og de studerende betaler for at deltage.

Skolens mål er at skabe bro og møder mellem forskellige kulturer, og i fredags drog 10 personer fra skolen til Kairo for sammen med den lokale teaterskole Nahda Arts School ved to ugers intens kursus at skabe en forestilling med titlen ’Amager møder Kairo på gulvet’ og bringe den med hjem til Amager.

Teaterskolen arbejder blandt andet med commedia dell’arte – en italiensk teaterform, der bruger improvisation og masker. Harlekin og Columbine i Tivoli er et eksempel.

»Det er en åben stil, hvor man improviserer enormt meget, og hvor man også kan drille politisk, lige til grænsen, og så trække det tilbage igen,« fortæller Ruth Lerche.

Hun er af mange kendt som en primus motor i Børnekulturpiloterne i Urbanplanen, men hun har også været dramalærer hos Commedia School siden 2002.

»Vi har arbejdet på turen til Egypten i et halvt år – jeg tror aldrig, jeg har lavet noget, der er så stort før,« fortæller hun.

Til marginaliserede egne

Rejsen til Egypten og samarbejdet med teaterskolen i Kairo er støttet af Amager Øst Lokaludvalg, Dansk Egyptisk Dialog Institut, Kairo og Interkulturelt Center i Danmark.

Den danske teatertrup medbringer nogle masker, der er blevet fremstillet til teaterskolen, og efter de danske og egyptiske kunstnere sammen har opført forestillingen, forærer danskerne maskerne til den egyptiske teaterskole.

»Så er det meningen, at de tager ud i nogle marginaliserede dele af Egypten og viser teaterstykket. Steder hvor vi slet ikke kan komme – det er for farligt,« fortæller Ruth Lerche.

Teaterstykket ’Amager møder Kairo på gulvet’ vises fredag 5. januar kl. 20 på The Commedia School, Strandlodsvej 69. Og lørdag 6. januar i Kvarterhuset i Jemtelandsgade.

Fakta om de to teaterskoler
The Commedia School på Strandlodsvej 69 er en international teaterskole, der blev grundlagt af Ole Brekke og Carlo Mazzone i 1978. Den er Nordens ældste uafhængige teaterskole, og den huser en toårig fysisk orienteret skuespilleruddannelse. Der undervises i masker, mime, klovn, cabaret, tragedie og teaterstilarterne commedia dell’arte og buffon. Tidligere elever har skabt teatergrupper verden over, fx tyrkiske MISH MASH, Teater Patraske, Neander, tjekkiske Krepsko og Dansk Rakkerpak. Se mere på www.commediaschool.com
Nahda Arts School i Kairo blev grundlagt i 2013 og har som mål at realisere nye veje i scenekunsten i egyptisk teater med fokus på improvisation og publikumsinddragende gadeteater i marginaliserede områder. Teaterundervisningen omfatter cirkus, bevægelse, stemme, fysisk historiefortælling, masker, mime og forumteater.
Kilde: The Commedia School

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Sporvogn på boulevarden: Kalender 2018

VIND BILLETTER: Anne Dorte Michelsen giver koncert i Beghuset