in

Skilsmissens formaliteter: Husk en familieadvokat

Du kan få brug til en advokat til mange forskellige ting i dit liv. En familieadvokat kan hjælpe dig med de problemstillinger, du kan komme til at opleve i dit familieliv. Netop disse vanskeligheder er ofte forbundet med svære følelser, og derfor kan det være fordelagtigt, at du får en advokat til at hjælpe dig. Han eller hun er ikke følelsesmæssigt involveret og kan rådgive dig ud fra en rationel vinkel. På den måde slipper du for at få blandet dine følelser ind i en sag, som højst sandsynligt kan læses via samtale og juridiske bestemmelser.

Hvordan kan familieadvokaten hjælpe dig?

En familieadvokat kan hjælpe dig og din familie på mange måder. Men for at du kan være sikker på at få en ordentlig og juridisk forsvarlig hjælp, skal du sørge for at alliere dig med en familieadvokat, som netop besidder den specialviden og de kompetencer, det kræves at føre disse sager. En familieadvokat kan blandt andet hjælpe dig med følgende:

● Håndtering af økonomi i forbindelse med separation og skilsmisse
● Håndtering af forældremyndighed
● Håndtering af sager, hvor et barn anbringes uden for hjemmet

Det er blot eksempler på nogle af de specialområder, en familieadvokat har kompetencerne til at håndtere. Der er en lang række af andre problematikker, en familieadvokat også kan være behjælpelig med. Men helt overordnet tager en familieadvokat sig af sager, hvor problematikkerne har at gøre med ting internt i din familie. Derfor skal du også fare med lempe, når du vælger den advokat, som du vil have til at hjælpe dig.

Få overblik over økonomien

Når voksne mennesker går fra hinanden, er der flere forhold, som det er nødvendigt, at du er opmærksom på og får løst på en fornuftig måde. Ofte er det desværre sådan, at følelserne står i vejen for, at I som tidligere par kan nå til en løsning, der tilgodeser jer begge på retfærdig vis. For hvordan skal I dele boligen? Og hvem ejer hvad? Og hvad skal I gøre, hvis kun en af jer ønsker at flytte? Dette er typiske spørgsmål, som en familieadvokat kan være med til at løse på en sådan vis, at ingen af jer kommer til at stå i en økonomisk uholdbar situation.

Men en familieadvokat kan såmænd også blot være behjælpelig, hvis I ønsker at få lavet et testamente. Et testamente kan være en god ting at få lavet. Og specielt i vores dage, hvor de almindelige familieformer brydes op, og der findes bonusbørn, papfædre og halvsøskende. Med et testamente kan du nemlig langt hen ad vejen selv bestemme, hvem der skal arve dine ting, når du ikke er her længere.

Brug en advokat i pressede situationer

Når du skal finde en familieadvokat, gør du klogt i at undersøge markedet grundigt. Du kan med fordel opsøge forskellige advokater og så beslutte dig for at hyre den advokat, som bedst lever op til din forestilling om et menneske, som både fagligt og empatisk matcher dine behov. På den måde er du nemlig sikker på at få det bedste ud af en vanskelig situation, der bør løses med både hjerne og hjerte.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Brug en lokal advokat, og få de bedste resultater

Kom i gang med en webshop, og tjen dine egne penge