Kulbaneparkens Venner er en ny forening i Kulbanekvarteret
in

Frivilligheden får en forening i Kulbaneparken

FRIVILLIGT. Kulbanekvarteret har brug for frivillige ildsjæle, hvis det skal udvikle sig, og derfor stifter Områdefornyelsen Kulbanekvarteret nu foreningen ‘Kulbaneparkens Venner’, som skal støtte og engagere nye frivillige initiativer i kvarteret.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

FORENING: Er der nogen, der kender til frivillighedens glæder, må det være Inge Grønlund. Forkvinde for styregruppen i Områdefornyelse Kulbanekvarteret og mangeårig beboer i Hornemanns Vænge:

»Frivillighed er helt utrolig vigtigt i Kulbanekvarteret, for det er klart den bedste måde, vi kan skabe fællesskaber på herude. Vi har brug for, at der kommer ildsjæle i forskellig aldre og herkomster, for når folk brænder for noget, så gør det også, at man løfter i flok, og så kan vi se, at der virkelig sker noget. Det er lige præcis det, kvarteret har brug for,« fortæller Inge Grønlund.

En ny forening er på vej

Så vigtig er det frivillige arbejde, at en gruppe engagerede borgere i kvarteret stifter den frivillige forening ’Kulbaneparkens Venner’ 14. december.

Med den nye forening håber Inge Grønlund og de andre folk bag, at man vil styrke lysten til at involvere sig i det frivillige arbejde:

»Kulbaneparkens Venner vil igangsætte og involvere sig i sociale og kulturelle aktiviteter og projekter. Desuden bliver det en paraplyorganisation, hvor folk kan komme og få hjælp til at søsætte idéer og initiativer. Det kan jo være både store og små initiativer, men det at kunne gå et sted hen, og få hjælp til at komme videre, gør, at man kan overskue at løfte mere, og så kommer der pludselig flere med,« forklarer Inge Grønlund.

Faktisk oplever styregruppeformanden allerede, at frivilligheden er begyndt at blomstre i kvarteret, efter områdefornyelsen er kommet dertil.

»Nu er det ikke bare Vigerslev Vænge eller Hornemanns Vænge, nej, det er Kulbanekvarteret. Det, at vi fik områdefornyelsen herud, har været med til at gøre, at vi ser frivilligheden er begyndt at vokse,« siger hun.

Mere frivillighed på vej

Lader man blikket vandre op og ned ad Kulbanevej denne torsdag eftermiddag mødes blikket da også allerede af frivillige intiativer. Midtvejs står den nye bygning ’Lysboksen’, som skal være et mødested i kvarteret. Og langs hele Kulbanevej kan man nu hvile benene på en række farvede bænke i kvarterets farver.

Og så håber Inge Grønlund på, at frivilligheden vil vokse endnu mere i fremtiden:

»I de kommende år får vi mange nye naboer herude, og så vi får et pragtfuldt og kreativt område. Det skal Kulbaneparkens Venner være med til at støtte op om, for det er bare så vigtigt. Vi skal have lavet fællesskaber og kontakter på kryds og tværs,« fortæller hun.

Kulbaneparkens Venners stiftende generalforsamling finder sted i kælderen ved Hornemanns Vænge 19 fra 17-18.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Julehygge i Norske Hus

Sportsidiot eller bare dedikeret?